Jump to content

A világ hot-dogjai II.

2015. 03. 11. 14:15

A hot-dog olyan univerzális étel, melyet mindenki szeret. Viszont szerte a világban másképp készítik el ezt az Amerikából származó gyorskaját.

A barbecue-verzió, ínyenceknek:
Forgasd a virslit barbecue-szószba, s süsd ropogósra egy serpenyőben.
A kiflit béleld ki savanyú káposztával, öntsd rá még több barbecue-szószt, és voilá, máris kész az egyszerű, gyors, finom, ízletes menü! A finomság remekül megy a sült krumplihoz is.

A BLT hot dog mindenhol népszerű:
Csak BLT-hot dognak nevezik világszerte a finomságot, amely a virsli-kifli duón kívül a következő finomságokat hozza közös nevezőre: bacon, saláta (lettuce) és paradicsom (vagyis tomato, innen a rövidítés, ugye).
Szószként leginkább a majonéz népszerű, hiszen ez minden összetevőhöz tökéletesen passzol és friss ízt ad a finomságnak, de természetesen bármivel megvadíthatod, amit szeretsz.

A bacon és a virsli násza Angliából:
A hot dog tökéletes íz-harmóniát alkot a bacon szalonnával, különösen, ha grillezzük őket. Tekerd a virslit egy vagy két baconbe, és grillezd őket addig, amíg szép színt nem kapnak.
A cuccost bújtasd egy ropogós kiflibe vagy hot dog-kiflibe, és szeletelj rá paradicsom- és hagymakockákat, sőt: ha kedved tartja, akár konzervbabot is.
Vigyázz, mert ezt a finomságot nem lehet kulturáltan enni, úgyhogy néhány szalvétára mindenképpen szükséged lesz!

A jó öreg magyaros hot dog:
Mi, magyarok főként sajttal szeretjük a hot dogot, ami lágyan ráolvad a virslire. Zöldséget ritkán teszünk a klasszikus, házias verzióba, de a pirospaprikát sokan szeretik.
Persze, csak mértékkel, hogy ne égesse szét teljesen a szánkat, és ne csípjen kétszer annyira másodszorra, mint először…
…neked van kedvenc hot dog-recepted a házias verzióra? Ha igen, oszd meg velünk bátran a kommentek között!