Jump to content

A világ legszebb egyetemvárosai II.

2014. 12. 19. 16:31

Az egyetemistáknak rengeteg lehetőségük akad utazni és ezáltal új helyeket megismerni. A követezőkben bemutatok pár olyan egyetemvárost, mely méltán nyerte el a legszebb/legjobb kitültetést.

Salamanca - Spanyolország:
A Salamancai Egyetem a legöregebb spanyol egyetem. A portugál határhoz közel található város központja az UNESCO Világörökség része, keveredik benne a mór, a gótikus és a reneszánsz építészeti stílus. Az Ieronimus, a középkori székesegyház tornya egy hosszas mászás után 360 fokos kilátást nyújt a városra.

Uppsala - Svédország:
Ötven kilométerre északra Stockholmtól található Uppsala, az ország oktatási és vallási fővárosa. Itt láthatjátok Svédország legöregebb egyetemét, illetve legnagyobb templomát is. A központtól 10 kilométerre található egy csodálatos botanikus kert, ahol a 18. századi naturalista, Carl Linnaeus töltötte vakációit. Vásárolni a Svartbäcksgatanban lehet, ahová csak gyalogosan tudtok bemenni.

Szeged - Magyarország:
Magyarország 4. legnagyobb városa leginkább tudományegyeteméről híres. A város központja, a Dóm tér minden júliusban és augusztusban helyszínéül szolgál a Szegedi Szabadtéri Fesztiválnak. A város híres a konyhájáról, a helyi paprikáról, a szegedi halászléről, illetve a világhírű szalámiról (a Pickről) is.

St. Andrews - Skócia:
Ez az a város, ahol William herceg találkozott későbbi feleségével, Kate Middletonnal. Persze ennél fontosabb, hogy itt épült az ország legrégebbi egyeteme (micsoda meglepetés a listát nézve - a szerk.) és hogy ezen a területen a gyönyörű gyepnek és az alkalmas időjárásnak köszönhetően már a 15. század óta játszanak golfot (itt található a világ első golf klubja is). A Szent András Katedrálist és a Szent András Kastélyt is érdemes megnézni.

Bologna - Olaszország:
Ha már végigmentünk az országok legidősebb egyetemein, íme a világ legöregebbje is: a Bolognai Egyetem, amelyet 1088-ban alapítottak. Emellett Bologna Olaszország (egyik) kulináris központja is, innen származik többek között a tortellini, a tagliatelle és persze a mindenki által jól ismert húsos szósz is, amelyet a városról neveztek el.

Forrás és fotó: cntraveler.com

Írta: Molnár Adrienn