Jump to content

A világ legszebb egyetemvárosai I.

2014. 12. 18. 15:14

A CN traveler eddig számos remek listával könnyítette meg az emberek életét az utazások alatt. Most a diákokat, vagyis az egyetemistákat célozta meg és összeállított egy listát, hogy melyek a legjobb egyetem városok Európában.

Oxford - Egyesült Királyság:
A város építészete sokszínű, minden korszak építészeti stílusa megtalálható itt. Csodálatos helyszíne lehet a szabadtéri semmittevésnek és piknikezésnek a 74 hektáros Egyetemi Park Anglia legidősebb botanikus kertjével, ahol több mint 8000 ezer növényfaj él. A cikk kiemeli, hogy itt található a Blackwell, az 1879-ben alapított könyvesbolt és könyvtár, melyben olyan "szobák" kaptak helyet, mint a Norrinton Room, ahol 160 ezer kötetet találhat bármelyik buzgó egyetemista, több mint 3 kilométernyi polcon.

Heidelberg - Németország:
Németország legrégebbi egyetemének ad otthont a város, azon belül is a homokkőből épült Heidelberger Schloss. A reneszánsz-kori kastélyból kilátás nyílik a vidékre és a Neckar folyóra. Az óvárosban található Németország egyik leghosszabb bevásárlós sétálóutcája is, mely nem csak látványban fantasztikus, hanem kiapcsolódásnak is.

Krakkó - Lengyelország:
Krakkó alapításáról szól egy legenda, miszerint a város egy sárkánybarlang tetejére épült, ahol az alapító, Krakus meghalt. A vidék az ország legkiválóbb tudományos intézetének, az 1364-ben épített Jagelló Egyetemnek ad otthont. A belvárosa pedig az UNESCO Világörökség része. A Kazimierz negyed, a zsinagógák, a Szent Vencel Katedrális és az egyetem épülete is lenyűgöző.

Leuven - Belgium:
Leuven a világ legöregebb katolikus egyetemének ad otthont, de nem csak a vallásról, illetve az oktatásról ismert: a Stella Artois világhírű sör szülővárosa, és a világ legnagyobb sörgyártója, az Anheuser-Busch központja is. A városban található "a világ leghosszabb bárja" ami tulajdonképpen 40 egynéhány bárt jelent egymás mellett.

Montpellier - Franciaország:
Itt található a világ egyik legrégebbi orvosi egyeteme, amelyet 1289-ben alapítottak. Annak ellenére, hogy Dél-Franciaországban található, nincs telis-tele nyüzsgő turistákkal. Emiatt a város is sokkal olcsóbb, mint a Riviera. A Place de la Comédie, a város főtere kötelező helyszín a kávézásra, kis utazással pedig könnyen elérhetjük a legszebb tengerpartokat is, mint Palavas les Flots vagy Petit Travers.

Forrás és fotó: cntraveler.com

Írta: Molnár Adrienn