Jump to content

A legszebb karácsonyi vásárok II.

2014. 12. 07. 21:52

Karácsonyi vásárból sosem elég. Persze ezt is, mint a legtöbb ilyen dolgot igazán csak a nők tudják élvezni. Épp ezért ha egy kis romantikára vágyunk kedvesünkkel, akkor vigyük el az egyik közelebbibe, biztosan évezni fogja és hálás lesz, amiért kimozdultok otthonról.

- Bázel, Svájc:
Ez Svájc legnagyobb és legszebb vására is egyben. A Barfüsselplazon és a Müsterplazon elterülő vásár igazi kulturális program is, hiszen a környező múzeumok ilyenkor tematikus programokkal várják az ide érkezőzet. A vásár és a programok november 27. és december 23. között várják a látogatókat.

- Barcelona, Spanyolország:
Egy mediterrán ország nem épp a karácsonyi hangulatról szokott híres lenne, de nem így van ez Barcelonában, ahol minden más városnál nagyobb karácsonyi vásárt rendeznek. Ebben a vásárban azonban tényleg mindent lehet kapni, karácsonyfát, díszeket, mohát, kiságyat, szökőkutat és minden egyebet, még olyat is, amire nem is gondolnánk. Ide november 27. és december 23. között érdemes ellátogatni.

- Bécs, Ausztria:
Bécs a karácsonyi vásárok Mekkája, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót. Ez egyben a magyarok kedvenc karácsonyi vására is, ide zarándokolnak ki az országból a legtöbben. Városszerte húsz helyszínen várják a látogatókat az adventi vásárok. A legismertebb a bécsi Városháza előtti téren kialakított Wiener Christkindlmarkt, mely évente mintegy hárommillió látogatót vonz.

- Prága, Lengyelország:
Prága Óvárosa az év bármely szakában gyönyörű hely, de a karácsonyi fények, színek, illatok meseszerűvé varázsolják a város legszebb terét.

Forrás és fotó: vilagutazo.net

Írta: Molnár Adrienn