Jump to content

Hogyan pakoljunk praktikusan

2014. 11. 28. 17:53

A nyaralás egyszerre a világ legjobb és legfusztrálóbb dolga is. Pláne, hogy az embernek mindenek előtt be is kell pakolnia rá, mely komoly fejfájásokat okozhat még a leg gyakorlottabbaknak is. Semmit sem szeretnénk otthon hagyni, de egy keretben is mozognunk kell. Mi sem egyszerűbb.

Első lépésben készíts egy listát. Jól teszed, ha ezt már az utazás előtt pár nappal elkészíted így még lesz időd módosítani rajta. Azzal jársz a legjobban, ha naponta egyszer átolvasod a listát és kihúzod róla a már feleslegesnek ítélteket és ráírod azokat, amik idő közben eszedbe jutottak, hogy fontosak lehetnek.

Nagyon fontos, hogy átgondold, mit mivel fogsz felvenni, kiemeltképpen akkor, ha egyáltalán nem mindegy, hány kilós a bőröndöd. Az a legjobb, ha nem véletlenszerűen veszed elő a pólóidat, hanem közben azt is átgondolod, mivel tudnád kombinálni azokat. Nyilván egy nadrághoz több ing és póló is passzol, de minél univerzálisabb darabokat csomagolsz el, annál könnyebben és gyorsabban tudsz majd öltözködni.

Furcsa tanácsnak tűnhet, de a legjobban azzal jársz ha bepakolás előtt mindent szétpakolsz. Csoportosítsd a ruháidat (póló, nadrág, alsónadrág) és próbáld meg minél logikusabban elpakolni őket. Tedd legalulra azokat, melyekre biztosan csak később lesz szükséged és felülre, melyek már aznap kellhetnek, ahogy megérkeztetek.

Érdemes mindig külön tenni a fontos dolgokat, hogy ezeket ne kelljen hosszú percekig keresni. Az útleveledet, pénzedet és egyébb irataidat, valamint a jegyedet tedd egy jól hozzáférhető zsebbe és tárold abban az utazás alatt. Ez azért is praktikus, mert így még véletlen sem hagyod el őket és különben is, a repülőgépre felszállás előtt úgyis ki kell ürítened a zsebeid az átvilágításhoz, akkor meg jobban teszed ha előre elpakolsz.

Fontos, hogy az ember betartsa az előírásokat. Ha repülővel utazol, akkor a gépeknek illetve a légi társaságoknak is megvannak a maga szabályai, hogy csak mekkora csomag vihető fel kézipoggyászként, vagy épp hány kilóg terhelheted a bőröndödet. Érdemes nem ezen sakkozni, hiszen ha egy szúrópróba szerű ellenőrzés alkalmával fennt akad a táskád a súlykorláton akkor igencsak megrövidítheted a nyaraláson elkölteni szánt keretösszegedet. Mindig olvass utánna, hova mekkora bőröndöt lehet felvinni és mindig mérd is le a táskád, biztos, ami biztos.

Forrás és fotó: szardinia.5mp.eu

Írta: Molnár Adrienn