Jump to content

Mit tégy ha elakad a vonatod? I.

2014. 11. 14. 15:36

Sajnos a magyar vonatoknak lételeme a késés. Gyakorlatilag nincs olyan nap, vagy nincs olyan szerelvény, amely ne késne hacsak pár percet is. Azonban gyakran előfordul, hogy több a késési idő. Ezekben a helyzetekben is el kell tudnod foglalni magad valamivel. De, hogy mik is legyenek ezek, az már egy nehezebb kérdés.

Kezdjük inkább azzal, hogy mivel ne foglald el magad. Ne próbálj meg minden áron hibáztatni valakit. Persze a vonatok késésééről mindig tehet valaki, ez 100%, de ha morgolódsz és szidod a kalauz felmenőit azzal a probléma nem lesz megoldva. Általában ők sem tudnak semmit sem tenni és legtöbbször hidegen hagyja őkat, hogy te elkésel a munkából, mivel ők már dolgoznak.

Fontos, hogy próbáljuk meg a fenti helyett inkább elfoglalni magunkat. Ha lapul a tásánkban egy könvy vagy egy újság az a legjobb, ha amúgyis hosszú az út, de szerecsére ma már a vonatokon van WIFI és telefonozhatunk is akár, vagy nézhetünk valami filmet, hallgathatunk zenét.

Ha viszont se könyvünk és a telefononunk ismerülőben van, akkor az ismerkedés is remek módja annak, hogy elüssük a vágányon veszteglés idejét. Vadidegenekkel is nagyon jól el lehet beszéélgetni az időt ha épp nincs a közelben senki olyan, akit kicsit is ismernénk. Ne féljünk megszólítani az előttünk vagy mellettünk ülőt, többnyire nem ő a baltás gyilkos. Ha kis szerencsénk van és közös a szimpátia, akkor még nagyobb dlgok is kisülhetnek ebből a balul sikerült utazásból, mely után biztosan örömmel fogunk visszagondolni szorult helyzetünkre.

Forrás és fotó: telegraph.co.uk

Írta: Molnár Adrienn