Jump to content

Vészhelyzeti csomag az autóba II.

2014. 11. 12. 18:37

Ritkán, de hazánkban is előfordulnak váratlan természeti események, melyek következtében a kocsinkban ragadhatunk az autópályán, vagy bárhol az országban. Az ilyen esetekre pedig jó ha van nálunk némi "túléléshez" szükséges eszköz.

Lámpa: Fontos, hogy ilyen helyzetekben legyen nálunk egy zseblámpa, hiszen a kocsi akkumlátorát sem lehet a végtelenségig használni. Emellett pedig az ember jobban érzi magát ha van némi fényforrás a közelében. Néhány esetben pedig igen csak fontos, hogy megőrizzük a lélekjelenlétünk.

Egészségügyi csomag: Természetesen minden autóba kötelezően találunk elsősegély ládát, de mivel ezt az ember nem szivesen nyitja ki, hiszen ha megteszi veheti a következőt. Így jobb ha tartunk egy másik csomagot néhány alapvető dologgal, mint például a ragtapasz, jód, némi mul lap, ragasztó. Ezekkel a legtöbb sebesülés ellátható már és így nincs szükség a lába felbontására.

Régi telefon: Mivel a mai okostelefonok akkumlátora nagyon hamar lemerül így jobban jársz, ha a saját kis túlélő csomagodba bedobsz egy régebbi tipusú készüléket. Ennek a töltöttségi ideje kétszer sőt néha háromszor hosszabb, mint a mostani telefonoké. Persze nem árt ha hosszabb utazások előtt ezt is felteszed töltőre, biztos, ami biztos alapon.

+1 jó tanács: Igyekezz nem elveszteni a lélekjelenléted, hisz ez a legfontosabb az ilyen esetekben. Bármi probléma támad próbáld higgadtan kezelni és igyekezz nem pánikba esni. Ezen kívül jól teszed ha a körülötted lévőkben is tartod a lelket, hiszen akkor könyebben átvészeltek bármit.

Forrás és fotó: hidegfem.eu

Írta: Molnár Adrienn