Jump to content

Vészhelyzeti csomag az autóba I.

2014. 11. 11. 17:32

Szerencsére hazánkban nagyon ritkán adódik olyan alkalom, amikor nagyon szükségünk lenne a túlélési ösztöneinkre. De mint azt az utóbbi években láttuk, azért így is gyakran meglephet minket is az időjárás, ezért nem árt felkészülnünk a minimális szinten és néhány dolgot bepakolnunk az autóba.

Ásó: Kicsit furcsának tűnhet így elsőre, de gondoljunk csak vissza a pár évvel ezelőtti márciusi hóra és máris jobb színben fogjuk látni a kis ásónkat. Persze nem a hagyománys ásót kell a csomagtartóba begyömöszölni, sokkal inkább egy kisebb, olyan gyalogsági ásó méretűt.

Pokróc: Ez nem csak vészhelyzetben jöhet jól, hanem a hosszabb utak során is. Persze ezzel is csak pár órát nyerhetünk ha beüt a ménkő, de az is több, mint a semmi.

Víz: Ez is olyan, mint a pokróc, jobb ha van a kocsiban, mint ha nincs. Ha csak pár órára akadunk el, akkor is jobb ha rakunk be egy nagyobb üveget, mert ugyan a felnőttek többsége elvan ennyi ideig is víz nélkül, de a gyerekek és az idősek kevésbé.

Élelem: Egy hosszabb útra mindenki szokott élelemmel készülni, de jobb ha a kocsiban tartunk egy kevés konzervet, melynek a szavatossági dátuma jó távol esik. Így akkor is élelemhez juthatunk, mikor gond adódik.

Forrás és fotó: esafetysupplies.com

Írta: Molnár Adrienn