Jump to content

A világ legszebb terei II.

2014. 11. 10. 17:45

A világon sok száz györnyörű tér van, de ezek közül is van pár kiemelkedően csodálatos. Ezeket mutatja be következő cikksorozatunk immáron soron következő, második része.

Cibeles tér: Madridban az ember amúgy is mindenhol fantasztikus terekbe botlik. De ezek közül s a legkiemelkedőtt a Cibeles. A tér közepén egy csodálatos 18. századbeli szökőkút áll, körülötte rengeteg szoborral és szépen vágott fával. Itt áll még a Comunicaciones Palota, vagyis a városháza, mely napsütésben és éjszaka is pompás látványt nyújt.

Szent Egyed tér: Szlovákiában járva ez az a tér, melyet mindenképp meg kell látogatnunk Poprádban. Maga a város is gyönyörű, ám az igazi szépséget akkor láthatjuk meg, amikor felkeressük a Szent Egyed templomot, és az előtte elterülő teret. Parkosított, nyugodt, kis kávézókkal az oldalában, és csodálatosan magasodik fölé a gótikus templom, megfordulva pedig a Magas Tátrára vethetünk egy pillantást.

Szabadság tér: Ha látnivalókkal bővelkedő helyet keresünk, akkor irány Szabadka, az egykori, történelmi Magyarországhoz tartozó település. A mai Szerbia területén helyet foglaló város egyik fantasztikus tere a Szabadság tér, amelynek vörös épülete, és körbeültetett fái is gyönyörű látványt nyújtanak. Ennek középpontjában is a városháza áll, amely a magyar szecesszió egyik remeke.

Forrás és fotó: unitravel.hu

Írta: Molnár Adrienn