Jump to content

Őszi kirándulóhelyek II.

2014. 10. 31. 17:50

Ahogy előző részünkben bemutattuk, az országhatáron belül is nagyon szép helyek találhatók, melyek ilyenkor ősszel még szebbek. Ezekre a helyekre érdemes akár a párunkkal, akár a családdal is kirándulásokat, hosszú hétvégét szervezni.

Őrség: Időutazásnak is beillik egy kiadós séta a pityerszeri skanzenben, ahol közelebbről megismerkedhettek elődeink életformájával, a régi mindennapokkal. Gazdag növény- és állatvilágát is érdemes közelebbről szemügyre venni, valamint az apró patakok mellett tett sétákat is csak ajánlani tudjuk.

Gemenci erdő: A Duna-Dráva Nemzeti Park ezen része 1977 óta védett terület. Nem csak természeti gazdagsága miatt lehet jó úti cél, de rengeteg program is vár itt benneteket. A szarvasbőgés ugyan már csendesedik, de akár kenuba vagy biciklire is pattanhattok, hogy megismerjétek a tájat. De persze energiatakarékos megoldás is van a sétahajó, vagy a kisvasút közreműködésével.

Majk: A majki műemlékegyüttes Majkpusztán, Oroszlány külterületén található, valaha kamalduli szerzetesek éltek falai között, különálló kis cellaházakban. Ha egy csendre és nyugalomra vágyunk, akkor pedig pár napra ki is vehetünk egy ilyen kis cellaházat.

János-hegy: Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelye a János-hegy. Sokan zarándokolnak ide a friss levegőért, a természet csendjéért. Nem csoda, hiszen itt található a főváros legismertebb kilátóhelye, melyet a magaslat egy híres látogatójáról, Erzsébet királynéról neveztek el. Nyugodtan próbálja ki mindenki a libegőt, mellyel a le és a feljutás pár perc alatt megoldható.

Forrás és fotó: belfoldiszallasok.hu

Írta: Molnár Adrienn