Jump to content

Mibe és hogyan pakoljunk

2014. 10. 13. 15:19

A nyaralás nem ott kezdődik, mikor felszállunk a buszra vagy a repülőre, hanem sokkal azelőtt. A kezdeti lépés, ahonnan az egész elindul, a csomagolás. Ez akár hosszú órákat is elvehet, mely közben azon filozofálgatunk, mit, mibe és hogyan pakoljunk. Lássunk hát pár tippet, mely megkönnyítheti a döntésünket.

Gurulós bőrönd: Ez az egyik legpraktikusabb választás. Nem kell cipelnünk és megáll a saját lábán, ráadásul a nagyobb daraboktól kezdve az egészen kicsiig rengeteg méretben beszerezhetők. A kisebbeket felvihetjük magunkkal a repülőre, míg a nagyobbak a csomagtérben könnyen elférnek. Hátránya, hogy kötött formájú ezért a befogadó képessége nem növelhető.

Kis bőrönd: Ez a gurulós kicsi változata, melyet külön meg kell említeni, hiszen ma már elterjedt fapados repülővel utazni, ahova egy ilyen ingyen felvihető magunkkal az utastérbe. Persze társaság válogatja, hogy pontosan mekkora méretben lehet felvinni, de általában 10kg-ig pakolható, amibe valljuk be már egy egy hetes nyaralásra szánt ruha bőven belefér.

Rejtektáska: A paranoiás embereknek tökéletes lehet a reptereken beszerezhető úgynevezett rejtektáska. Ezt a tárolót a testünkre tudjuk szíjazni a ruha alá, így gyakorlatilag észrevehetetlen. Zsebtolvajok ellen nagyon praktikus, de talán ez kicsit sok a paranoiából.

Sporttáska: A rövidebb utazásokhoz, vagy autós nyaralásokhoz kiváló választás lehet. Alakja nem kötözz ezért nyugodtan lehet nyomorítani a benne lévő dolgokkal együtt, hogy beférjen a csomagtartóba. Hátránya annyi, hogy nem épp kellemes nyaralás végén a a leégett vállunkra kapni az akár 15 kilós tatyót.

Strandtáska: Ez kifejezetten strandra szánt vízálló táska. Se nem túl nagy, se nem túl kicsi, általában pont akkora méretű, hogy a strandoláshoz elengedhetetlen dolgok beleférjenek. Ma már lehet kapn igazán jól kinéző darabokat s belőle, így nem kell attól tartanunk, hogy lenéznek vele.

Nyaralni nagyon jó dolog, ha a megfelelő táskába sikerült pakolnunk. Viszont igyekezzünk ezt jól megválasztani, mert ha nem sikerül, akkor minimm kétszer fogunk bosszankodni, egyszer be- és egyszer kipakolásnál.

Forrás és fotó: .wordpress.com

Írta: Molnár Adrienn