Jump to content

A világ legveszélyesebb országai

2014. 10. 12. 17:43

Bár a világjárás egy csodás élmény, de sok veszélyt is rejt. Vannak olyan országok, melyekbe a békefenntartók is csak fokozott elővigyázatossággal merészkednek be, a turistáknak megy egyenesen nem is kéne a közelükbe sem menni.

Szomália: Évek óta a világ legveszélyesebb országának számít. Központi kormány hiányban véres harcok dúlnak a mai napig, melyekbe nem jó belekeveredni. Mivel látnivaló nincs, emberrabló viszont elég sok van, így érdemes elkerülni ezt a Magyarországnál nagyobb afrikai országot. Valamint a szomáliai kalózok miatt a tengerpartját is érdemes elkerülni.

Szudán: Szintén a háborúk miatt nem ajánlatos a világutazóknak, csak itt az északi iszlamisták és a déli keresztények között dúl a viszály.

Csád: Bár jelentős kőolajkészlettel rendelkezik, mégis ez Afrika egyik legszegényebb országa. Területét mintegy kétszáz népcsoport lakja, melyek többsége nem ismeri a békés konfliktuskezelést. Turistaként értelmetlen ide látogatni, hiszen nem csak a fegyveres erőszakkal, hanem komoly járványokkal is meg kell itt küzdeni.

Zimbabwe: A világgazdaságilag jelenleg legelmaradottabb országa ez, ahol a faji egyenlőtlenségek illetve a brit elnyomás miatt kitört gerillaháború a mai napig tart, igen véres összecsapásokkal. Turistaként nem éri meg látogatni, hiszen itt is komoly járványok dúlnak a gerillák mellett.

Afganisztán: Az 1980-as évek óta tartó háborús helyzet miatt a gazdaság meggyengült mely folyamatos csatározásokat eredményez a mai napig. Emellett a tálib felkelők és a muzulmán terroristacsoportok miatt az ide látogatást felejtsük is el.

Ma már sajnos Ukrajna is ebbe a csoportba sorolható, ahova az orosz szimpatizáns ellentéttel folytatott csatározások miatt nem érdemes városnézést sem szervezni.

Forrás és fotó: htka.hu

Írta: Molnár Adrienn