Jump to content

Legjobb látnivalók Budapesten II.

2014. 10. 11. 14:20

Előző részünkben bemutattuk, annak a húszas listának az utolsó hét helyezettjét, melyet turisták állítottak össze, Budapest legjobb helyeiről. Most pedig lássuk a középmezőnyt.

13. Cipők a Duna-parton: Ez a műalkotás sokak véleményét megosztotta, de mind egyetértenek abban, hogy nagyon megindító és könnyfakasztó látvány, és persze mindenképp látni kell.

12. Operaház: Kiemelik a világszínvonalú előadásokat és azt, hogy sok híresség itt kezdte karrierjét. Ezen kívül pedig az épület szépségét dicsérik sokan.

11. Várhegy: Budapest legrégibb egyedét leginkább gyalogszerrel érdemes bejárni, hogy csodálhassuk a kilátást, de persze a Sikló is elnyerte sokak tetszését.

10. Művészetek Palotája: A véleményezők leginkább az akusztikáját méltatják a komoly- illetve a könnyűzenei koncertek alkalmával. De sokan dicsérik a színházi előadásokat is.

9. Budapesti Operettszínház: Többen az egyik legjobb, legszebb színháznak titulálják ahol valaha jártak, valamint kiemelik a világszínvonalú előadásokat.

8. Halászbástya: Ez is minden útikönyv kihagyhatatlan eleme. Sokak szerint ideális helyszín randevúkra, első csókokra és eljegyzésre is, melyet a kilátás tesz még romantikusabbá.

7. Duna: Erről nem is érdemes nagyon szót ejteni, hajós városnézésre, teraszos kávéházi beszélgetésekre, vagy csak szimpla sétákra is ajánlott.

A következő részben bemutatom az igazán fontos budapesti látnivalókat. Legalábbis a turisták szerint.

Forrás és fotó: budapest.hu

Írta: Molnár Adrienn