Jump to content

Legjobb látnivalók Budapesten I.

2014. 10. 10. 17:16

Több mint 40 ezer turista osztályozása alapján, a TripAdvisor összeállított egy listát, hogy melyek a legnépszerűbb budapesti helyek.  A listán, mely az értékelések száma és minősége alapján rendezi sorba a látványosságokat, találhatunk tipikus helyszíneket is, mint az Országháza, de szerepelnek rajta olyanok is, melyekről nem is gondoltuk volna. Íme, a húszas lista utolsó 7 helyezettje és, hogy mit mondtak róluk.

20. Lotz-terem: Kiemelik a hatalmas választékú könyvesboltot, mely ajándékvásárlásra tökéletes, valamint az épület szépségét. Illetve a kávé finomságát.

19. Gresham-palota: „Egy igazi ékszerdoboz a belváros szívében.” – írja valaki, ezen kívül koktélbárját tartják nagyon jónak.

18. Lánchíd: Erre minden útikönyv kitér, így nem csoda, hogy itt is előkelő helyen végez. Sokan az éjszakai kivilágítás csodálatosságát emlegetik.

17. Sziget Fesztivál: Többen Európa legjobb fesztiváljának tartják, egy kis városnézéssel összekötve pedig az ideális nyaralás példaképe.

16. Országház: Ezt gondolom, nem kell részletezni. Budapest egyik kötelező látnivalója.

15. Fővárosi Nagycirkusz: Gyerekkel nyaralóknak kötelező. De egy 60 év körüli pár is azt írta, hogy maradandó élmény volt.

14. Szent István Bazilika: Az épület bejárása és a kupolából nyíló kilátást emlegetik sokan, de ezen kívül a téren megrendezett koncertek és hangulat is fantasztikus élmény.

Következő részünkben pedig megismerthetjük a még ezeknél is jobbra értékelt helyeket.

Forrás és fotó: budapest.hu

Írta: Molnár Adrienn