Jump to content

A világ legromantikusabb úti céljai

2014. 10. 08. 20:48

Sok férfi hallja a párjától, hogy nem elég romantikus. Ha te is gyakran hallod ezt a mondatot, akkor a következő nyaralásotokat szervezd a következő pár helyszín valamelyikéhez és hidd el garantáltan elalél a hölgy.

Tádzs Mahal: Nincs olyan ember, aki ne ismerné ezt a csodás épületet, melyet Sáh Dzsahán, India sahja építtetett felesége Mumtáz Mahal emlékére, ki gyermekük születése közben vesztette életét. A sah örök emléket akart állítani kedvesének, ahol majd az asszony nyugalomra találhat. Ezért épült meg ez a csodás épület hófehér márványból.

Verona, Rómeó és Júlia erkélye: Aki igazán romantikus akar lenni, az minimum ide viszi el kedvesét, a helyszín Casa de Giulietta egyik erkélye. Itt játszódik ugyanis Shakespeare Rómeó és Júliájának az a leghíresebb jelenete mikor is Rómeó megvallja szerelmét és felmászik az erkélyen Júliához.

Sacre Coeur: Párizst alapvetően a világ egyik legromantikusabb városaként tartják számon, arról nem is beszélve, hogy a Montmartre tetején fekvő Szent Szív templom milyen hatást gyakorol azokra, akik ide látogatnak. Ha pedig elfordítjuk tekintetünk a hófehér templomtól, akkor letekintve egész Párizs a lábaink előtt hever.

Fecskefészek kastély: Az Auróra sziklán, Ukrajnában található kastély 40 méterrel a vízszint felett található. Neogótikus stílusban épült melytől és az elénk táruló Pazar kilátástól garantáltan eláll majd mindenki lélegzete.

Neuschwanstein: Ha igazán romantikusak akarunk lenni akkor irány Németország és ott a Hattyúkirály, vagyis II. Lajos kastélya, mely neogótikus stílusában pont olyan, mint a mesebeli kastélyok. Nem is csoda, hiszen ez a remekmű ihlette a Disney grafikusait is, mikor megalkották a főcímben szereplő kastélyt. Innentől pedig egyenes út visz a mesebeli hercegnő és herceg szerephez.

Forrás és fotó: erdekesvilag.hu

Írta: Molnár Adrienn