Jump to content

A legextrémebb vízicsúszdák

2014. 10. 04. 12:38

A nyarat legtöbbünk szereti egy medence mellett hűsöléssel tölteni. Ehhez a medencéhez pedig legtöbbször hozzátartozik a csúszda is, melyet egyesek imádnak, mások pedig rettegnek a közelébe menni is, nemhogy lecsúszni rajta. Vannak ezek közül is extrémebbek, melyeket csak az igazán vakmerőek próbálnak ki.

Cápák között – Bahamák
A Bahamákon található Serpent Slide öt emelete életre szóló élményt nyújt amúgy is. De ha ehhez hozzávesszük a csúszdát, melynek fénypontja az a rész, ahol egy akril alagútban gyakorlatilag cápák között csúszunk, az még felejthetetlenebbé teszi az élményt.

Fagyos kaland – Florida
A Disney Blizzard Beach vízi vidámparkban található az Egyesült Államok leggyorsabb csúszdája, maximális sebességünk itt akár 90 km/h is lehet.

Agymosás – Florida
Florida bővelkedik az élvezetesebbnél élvezetesebb csúszdákban. Itt egy másik a Brain Wash, ahol 4 ember egyet úszógumin 53 láb magasról száguld lefelé egy tölcséren keresztül.

A legmagasabb – Brazília
A Porto das Dunas vízi vidámparkban található az Insano, mely a legmagasabb csúszda a világon a maga 41 méterével, ennek következtében pedig szinte szabadesést hajtunk végre, mely közben sebességünk elérheti a 105 km/h-t is.

Persze ezeken kívül is számos élményben gazdag csúszda várja a látogatóket szerete a világban. Akad pár Európában is, melyekhez nem is kell olyan messze utazni, de a határon belül is érdemes keresgélni, például Szegeden a Napfényfürdő Aquapolis-nál.

Forrás és fotó:

Írta: Molnár Adrienn