Jump to content

A világ legdrágább vidámparkjai

2014. 09. 24. 15:00

Hazánkban nemrég zárt be a Budapesti Vidámpark és helyén, amely most az állatkert tulajdonát képezi, már csak pár klasszikus játékra ülhetünk fel: a körhintára illetve a hullámvasútra. Ám míg hazánkban ilyen szomorú a helyzet, addig a világ más tájain virágzik a vidámpark biznisz. Itt az emberek nem sajnálják se az időt, se a pénzt egy egész napos programra. Íme hát, a világ legdrágább vidámparkjai közül pár.

1. SeaWorld, Orlando, Florida - Belépőjegy ára: 55$, vagyis kb. 13 ezer forint

Az ötven évvel ezelőtt nyitott tematikus parkban nem csak vízi élőlényekkel találkozhatunk, de különböző vízi sportokat is kipróbálhatunk, melyek közül a legnépszerűbb vízi hullámvasút. A park legnagyobb attrakciójának a gyilkosbálna-show számít, melyre naponta több ezren kíváncsiak.

2. DisneyLand, Kalifornia – Belépőjegy ára: 85$, vagyis kb. 20 ezer forint

A számos DisneyLand közül talán ez az egyik legnagyobb és leghíresebb is. Részeként az Adventure Park-ban a leghíresebb Pixar karakterekkel és történetekkel is találkozhatunk, de különböző tematikus utakon is részt vehetünk, például elrepülhetünk Sohaországba.

3. Walt Disney World, Orlando, Florida – Belépőjegy ára: 115$-tól, vagyis kb. 27 ezer forinttól

Ez talán a világ egyik legnagyobb vidámparkja. Megtalálható benne minden, ami a Disney filmekhez köthető, nem csak a rajzfilmekhez, de a teljes estét betöltő filmekhez is. Itt mindenki jól érezheti magát, az adrenalin függő felnőttektől kezdve a három éves gyerekekig.

4. Universal Studios, Hollywood illetve Kalifornia – Belépőjegy ára: 92$, vagyis kb. 22 ezer forint

A park életre kelti a legendás történetek, mesék és képregények figuráit és világát. Legnagyobb újdonsága Harry Potter varázsvilága, mely nyitása óta az egyik legnépszerűbb és legtöbbet látogatott része a parknak.

Forrás és fotó: disneytouristblog.com és orlandovacation.com

Írta: Molnár Adrienn