Jump to content

Helyek, ahová ne tervezz nyaralást I.

2014. 09. 23. 17:00

Biztosan te is mint mindenki tudatosan tervezed a nyaralást. Hetekkel, sőt hónapokkal előre azon gondolkodsz, hova és miként jutsz el. Aztán ha ez megvan, akkor jöhet az álmodozás, hogy mit fogsz ott csinálni és milyen jól fogod magad érezni. Nos, hogy ez valóban így legyen, bemutatunk pár olyan helyet, ahova inkább ne tervezz nyaralást.

1. A csendes-óceáni szemétsziget. Mérete jelenleg Texaséval vetekszik. Nem igazán lehet látogatni, mivel folyamatosan mozgásban van, de azért nem lenne kellemes belekeveredni hajókázás közben.

2. Ilha da Queimada, egy kis sziget Brazília mellett. A Kígyók-szigete Brazília partjai mellett található, és minden négyzetméterére öt csodálatosan mérgező kígyó jut. Egyetlen lakosa a világítótorony őre volt, de mára a haditengerészet kitiltotta az embereket a szigetről, így neki is el kellett hagynia otthonát.

3. Miyake-Jima, a vulkán szigete. A szigetet a Mount Oyama nevű, ma is aktív vulkán uralja, mely 2000-ben bekövetkezett kitörése óta kénes gázokat ereget. Az ott élő lakosoknak kötelező magukkal gázálarcot hordani, és ha a szirénák a kén szintjének növekedését jelzik, akkor fel is kell venniük. Vagyis gyakorlatilag abban élnek.

4. Alnwick Poison Garden. A kert Anglia legnagyobb növénygyűjteményével büszkélkedhet és számos csodás egyéb látnivalóval. Viszont látogatása csak szakember mellett lehetséges, hiszen a kert minden egyes növénye halálos az emberre nézve.

5. A pokol ajtaja, Türkmenisztán. A Darzava-kréter a sivatag közepén önmagában álló 60m széles és 20m mély kráter emberi figyelmetlenségből keletkezett, mikor is egy szovjet bányafúrás következtében gázkamrát értek és a felszín beomlása után a gáz elárasztotta a krátert. A veszély elhárítására érdekében a geológusok kitalálták, hogy el kell égetni a metánt, ami a felszínre tört, ezért meggyújtották és az óta is ég. Ez a baleset 1971-ben történt, azóta a kráter közelében az ott uralkodó hőség miatt csak pár másodpercig lehet megmaradni.

Forrás és fotó: adlib.blogs.com és macacovelho.com.br

Írta: Molnár Adrienn