Jump to content

Újabb japán őrület: burger, földgömb buciban

2014. 09. 14. 15:00

A világ legremekebb, eredeti sushija, automaták mindenféle extrém édességgel, amit csak el tudsz képzelni és valódi geshák. Emellett a földgömbburger már talán csak a 163. indok, hogy miért is lenne jó egyszer ellátogatni a felkelő nap országába, ám ennek ellenére is fontos pont a listán.

Az Orbi Yokohama múzeum nem mindennapi találmánnyal igyekszik elcsábítani az éhes turistát Japánban. A létesítmény étkezdéje készíti tudomásunk szerint a világ egyetlen földgömbburgerét, ami több mint étvágygerjesztően mutat. Láthattuk már, hogy a japán ételkészítés, milyen művészi magasságokba hág, ám ez a darab, mindenképp kiemelkedő.

Mi is pontosan a földgömbburger? Az étlapot tanulmányozva kiderül, hogy alaposan átsütött csirkemell kerül bele rengeteg barbecue szósszal és a majonézzel meglocsolva. Ezt egy csinos saláta ágyon rendezik el, ám összességében ez így semmi extra nem lenne. Ekkor kerül azonban a buci a képbe. A szemetgyönyörködtetően élénkék zsemlére kézzel festegetik a zöld kontinenseket és ta-da-da kész a földgömbburger.

Az ember józanabbik esze nyilván azt mondja, hogy semmi értelme nincs az egésznek, csak egy rakás mesterséges színezék. Ott van azonban a móka, hogy mégiscsak eszméletlenül jól néz ki ez a burger, márpedig ha jó étvággyal eszel, akkor az helyből sokkal finomabb minden. Ha valamit a hasad kíván, akkor az eszed nem fogja csakúgy lebeszélni!

Forrás: metro.co.uk

Fotó: gizmodiva.com és theneeds.com

Írta: Ambróz Nóra