Jump to content

Kátrányfekete cheeseburger a japán Burger King-ben

2014. 09. 11. 12:00

Japánban nem ritkák a furcsán színezett ételek, azonban a koromszínű Burger King csoda láttán a világ más tájain tényleg rémülettel hőkölnek vissza az emberek. Mintha olvadt kátrány csordogálna „csábítóan” a burger oldalán, noha mindössze sajtról van szó... Te meg mernél kóstolni valami ennyire kétes külsejűt?

Alapvetően a fekete nem egy étvágygerjesztő szín. Akkor meg miért szükséges elrontani a tökéletesen gusztusos sárga sajtot fekete színezéssel? És mi történt szegény hamburger bucival?

Először a kínai McDonald’s rukkol elő egy roppant fura, fekete-fehér szendvicskölteménnyel, majd most a japán Burger King kontrázik rá ezzel a szénfekete sajtburgerrel. Fekete buci és még feketébb sajt? Mi történt?!

A népszerű gyorsétteremlánc már korábban is árulta a Kuro Burger-t, egészen pontosan 2012 óta folyamatosan, azonban a fekete sajtréteg egy új adalék, mely 2014-ben került csak a receptúrába.

A fekete színezés nem olyan vészesen mesterséges mint gondolnád. Egyszerűen szénből származik, mely jelen van a buciban és immár a sajtban is. Ezt tökéletesítik némi tintahalból származó tintával és egy a horror témához jól illő hagyma-fokhagyma szósszal. Szóval így néz ki egy gothic burger...

A lenyűgöző csúfságot Japánban szeptember 19-én dobják piacra két változatban: salátával vagy anélkül. Egyelőre arról nincs hír, hogy a világ más tájain is szeretnék bevezetni a kátrányhambit a Burger King kínálatába. Kénytelen leszel továbbra is kitartani az „unalmas”, de finom XL-es baconös duplasajtburger mellett.

Forrás és fotó: metro.co.uk

Írta: Ambróz Nóra