Jump to content

Bakancslista - Magyarország hat legszebb pontja

2014. 09. 07. 20:00

Sokszor mi magyarok irigykedve nézzük a gyönyörű kék tengervizet, a fehér hoomokos partokat vagy idegen országok felhőkarcolóit és szikár hegyeit. Nincs azonban okunk arra, hogy hátrányban érezzük magunkat: hazánk is bővelkedik olyan szépségekben, melyeket az életben egyszer legalább mindenképpen érdemes megnézni.

Magyarország meseszép!” írja joggal a Sokszínű Hungarikumok facebook oldala. Nálunk is bőven vannak olyan helyek, melyek felkeresése nem hiányozhat egy olyan magyar bakancslistájáról, aki szívből szereti az országot. Melyik az a hat hely, amit legalább egyszer látnod kellene?

1. Egyetlen túra nem is elég ahhoz, hogy minden szépséget láss, amivel az Aggteleki-karszt vidéke szolgálni képes. Az itt tett kalandozások során bejárhatod hazánk egyik legszebb nemzeti parkját és igazi csodák fedezhetsz fel a cseppkőbarlangok mélyén.

2. Kihagyhatatlan látvány a Hegyestűről letekintve a szemed elé táruló körpanoráma. A Káli-medence kapujának őre a Balaton-felvidék egyik leglátványosabb természeti kincse. Közelében nemzeti park és geológiai bemutatóhely is található.

3. Az ősz közeledtével legszebb pompájába öltözik a szilvásváradi Fátyol-vízesés, mely a közeli faluban eltöltött pihenéssel együtt ideális program egy hosszú hétvégére.

4. Ha azt szeretnéd, hogy ne csak a látvány, de az illatok is magával ragadjanak, akkor legalább egy szippantás erejéig látogasd meg a tihanyi levendulamezőt. Úgysem fogod tudni ilyen könnyen elhagyni a lenyűgözően lila réteket.

5. A Budapesttől mindössze 80 kilométerre található Bokod falujában a tó partján az ország egyik legszebb hajnala köszönt minden reggel.

6. Ha pedig szeretnéd kipihenni magadat alaposan, akkor egyszer próbáld ki a Lillafüred által kínált természetes relaxációs lehetőségeket.

Forrás: facebook.com/hungaricuminfo.hu?fref=ts

Fotó: divebuddy.com és hotellaroba.hu

Írta: Ambróz Nóra