Jump to content

Amerika konyhája – burger legendák III.

2014. 08. 31. 10:00

Régi klasszikusok, történelmi hangulat és valódi amerikai ízek. Ha szeretnéd megtapasztalni az USA múltszázad eleji konyháját, melyben az ország és talán a világ legjobbja burgerei készülnek, akkor érdemes New Yorkba, Los Angeles-be vagy Kansas-be látogatva a következő helyeket felkeresned.

1. P.J. Clarke's, New York City, New York – Egyszerűen és kereken kimondva: ha 125 éven keresztül sikerült Manhattan notóriusan válogatós népét megelégedésükre kiszolgálni, akkor P.J. Clarke-ék valamit jól csinálnak. A nagyszerű ételek mellett a hely atmoszférája és az italkínálati jelenti a fő vonzerőt, amit New Yorkba látogatva vétek lenne kihagyni. A falatozó kedvence a “The Cadillac” a füstölt bacon és a rengeteg sajt ízével kényezteti az éhes vendéget.

2. The Cozy Inn, Salina, Kansas – A 90-edik születésnapja felé tartó burgerező állítólag a “Slider” otthona. Áraikat történelmi hangulatuk ellenére is alacsonyan tartják, így 1 dollár alatt már burgert ehetsz. Különlegességeik az 1920-as évekre vezethetők vissza, így a régimódi soda pop-ig minden klasszikus kellék kapható. Próbáld ki a névadó “Cozy Burgers-t”, mely ahogy a menü is írja „ sok hagymával és jó hozzáállással” készül.

3. Cassell's Hamburgers, Los Angeles, California – Az 1945-ös alapítású Cassell’s mindig tömegeket vonz rendelésre sütött elsőosztályú húsaival és az önkiszolgáló feltét részleggel. A 30 dkg-os húspogácsát érdemes jól megpakolni a helyben készült sűrű és ínycsiklandó majonézzel.

Forrás: askmen.com

Fotó: askmen.com és zagat.com

Írta: Ambróz Nóra