Jump to content

Amerika konyhája – burger legendák I.

2014. 08. 30. 16:00

Augusztus 27. a nemzeti burger nap, így az USA kulináris kalendáriumának egyik legszentebb napja. Ennek alkalmából következzenek Amerika legjobb burgerei, melyek nem gyorséttermi minőségben, hanem kiváló régi steakházak és a hagyományokat több évtizede őrző éttermek konyháiban készülnek.

1. Feltner's Whatta-Burger, Russellville, Arizona – A Little Rock-tól nem messze található településen a világ egyik legjobb burgerezője lelhető fel, ahol egykor az akkor aktuális elnök Bill Clinton is falatozott és igencsak jó véleménnyel volt a helyről. Legjobb burgerüknek a „Double Double” elnevezésű szendvicset tartják, mely két 12 dkg-os húspogácsát és a normál sajtmennyiség dupláját tartalmazza.

2. Mr. Bartley's Burger Cottage, Cambridge, Massachusetts – Ha Cambridge-ben jársz az 1980-as alapítású Mr. Bartley’s-t egyszerűen nem hagyhatod ki. A Harvard Square-en található burgerezőben több, mint 30-féle stílusosan elnevezett burger közül választhatsz, melyek készítésért még mindig a névadó hatvanéves öregúr, Mr. Bartley, Cambridge kedvence felel. Ha nem tudsz dönteni, akkor a “The People's Republic Of Cambridge” burger az egyik legjobb választás, mely a coleslaw mellett orosz ízvilágú öntettel készül.

3. Dilly's Corner, New Hope, Pennsylvania – Az igazi old-school burgerező sajnos a téli hónapokban zárva van, máskor azonban egyszerűen csak besétálsz, rendelsz, kapsz egy kis kártyát és vársz, amíg valaki kiabál, hogy elkészült. Ezután csak kiülsz a kis piknik asztalokhoz a folyópartra és gyönyörködsz abban, hogy az emberek kinézik a szádból az ételt. Az összes burger remek, de ha másra is kíváncsi vagy itt kipróbálhatod a valódi amerikai hotdogot sajttal és sültkrumplival tökéletessé téve.

4. Hodad's, Ocean Beach, California – A népszerű üdülési zónában elhelyezkedő helyet nem véletlenül nevezték el a szurfös szlengben pózernek megfelelő terminussal. A hely azzal vág föl, hogy története során 99 milliónál több burgert adott el, ami természetes nem igaz, azonban ez az attitűd lengi körbe a helyet. Guy Fieri szerint az étterem baconös sajtburgere egyike Amerika legjobbjainak, márpedig ha valaki, hát ő sok mindent végig kóstolt.

Forrás: askmen.com

Fotó: askem.com és urbanspoon.com

Írta: Ambróz Nóra