Jump to content

Trükkök, melyek megkönnyíthetik az utazást

2014. 08. 25. 12:00

Amennyire mókás és jó dolog utazni, sokszor annyira kellemetlen és stresszes lehet, ha idegen környezetben bajba kerülsz. Mivel nyaralásaid, kirándulásaid során alapvetően a komfortzónádon és rutinod kívül mozogsz, ezért hevesebben, nagyobb stressz szinttel reagálsz minden problémára. Ha nem szeretnéd, hogy a gondok megkeserítsék az üdülésedet, próbálkozz ezekkel az trükkökkel!

1. Csomagolj magadnak minden repülőút előtt egy üres palackot. Ezt teljesen nyugodtan keresztül viheted a biztonsági ellenőrzéseken, majd megtöltheted a mosdóban csapvízzel, ha nem szeretnél hanyattesni a reptéri 1000 Ft-os palackvizek árától.

2. Vigyél magaddal egy kisméretű szemetesnek használt zacskót, ha olyan helyen jársz, ahol kevés az utcai szemetes (Tokio) vagy erdőbe mentek. Ilyen módon részint nem fogsz szemetelni, részint pedig nem kell a csomagodból ezer helyről összevakarni a szétszórt hulladékod. Emellett a módszer beválhat akkor is, ha egy hosszabb távon szeretnéd, hogy az autódban rend legyen és könnyen, egyben ki tudd dobni, ami a nap folyamán felhalmozódott.

3. Légy jóban a stewardessekkel. Egy barátságos gesztus, egy kedves bók, egy kacsintás megnyerheti neked a légi-utaskísérő figyelmét, így ő is kellemesebbé teheti az utadat néhány viszonzó gesztussal. Hasonlóképpen az éttermek személyzetével ápolt pozitív viszony is segíthet abban, hogy a lehető legjobb kiszolgálást kapd.

4. Kérj a repülőtéren egy „törékeny” matricát a csomagodra. Ennek köszönhetően az a pakolásánál fölülre fog kerülni, így elsőként érkezik meg a kipakolt csomagok szalagjára is. Ha úgy érzed, hogy ez csalás, akkor várd ki egyszer az utolsó poggyászt és próbálj utána taxit szerezni a reptér előtt. Egyből meggondolod magadat!

5. Ha azok közé az emberek közé tartozol, akik néha nehezen találnak vissza egy ismeretlen parkolóban az autójukhoz, akkor vesd be az okostelefonodat. Tégy egy jelet a GoogleMaps alkalmazásában az autód helyére, hogy többet sose veszítsétek el egymást. Szintén jó megoldás, ha lefotózod a szektor számát. A térképen rögzítős megoldást pedig alkalmazhatod akkor is, ha a szállodába szeretnél könnyebben visszajutni vagy egy találkozóhelyre akarsz gyorsabban eltalálni.

6. További praktikus ötletek kimeríthetetlen tárházát találod a Pinterest-en!

Forrás és fotó: askmen.com

Írta: Ambróz Nóra