Jump to content

Rémisztő helyek a világkörül III. – Ázsia és egyebek

2014. 08. 16. 16:00

Zaklató természeti jelenségek, kihalt helyek, kísértet járta vidékek és tömegmészárlások színterei. A következőkben Ázsia, Afrika és az óceániai szigetvilág legnyugtalanítóbb környékeit mutatjuk be. Te mernél valamelyik helyen éjszakázni közülük?

1. A Pokol kapuja, Türkmenisztán - A különös természeti jelenség, mely a Pokol kapuja néven vonult be a köztudatba, eredetileg gázmező volt. Körülbelül 40 évvel ezelőtt szovjet tudósok lángra lobbantották, így azóta is ég. A terület különösen vonzó lett azóta a pókok számára, melyek ezresével özönlik el a környéket.

2. Muynak, Üzbegisztán - Muynak egyszer régen az Aral-tó partján forgalmas kikötőváros volt, míg a szovjetek (igen, már megint) véletlenségből el nem szívták a vizet tőle. Ma az immár sivataggá száradt mederben az egykor elsüllyedt hajók csontvázzá csupaszított roncsai a homokban megfenekelve állnak.

3. Kabayan múmia barlangok, Fülöp-szigetek - A Kabayan múmia barlangok ősi temetkezési helyek, ahol az ember által kivájt járatokban a világ legépebben fennmaradt múmiái találhatóak.

4. Akodessewai piac, Togo - Mivel az afrikai Togóban a lakosság körében még elevenen élnek a babonák, ezért a kereslet nagyon is élénk a különböző amulettek, fétisek és mágiakellékek iránt. Akodessewa piaca minden igényt kielégít: ameddig csak a szem ellát zsugorított fejek, koponyák és gyakran emberi testrészek sorakoznak az árusok standjain.

5. Csodaország, Kína - A grandiózus tervekből épült Csodaország Kína válasza lett volna a Disneylandre, melynek méretét sokszorosan meghaladta. Mivel azonban elfogyott a befektetői tőke, ezért a vidámpark befejezés nélkül maradt. A gigantikus területen lassan rozsdásodva, őrizetlenül álló játékokhoz azóta bárki oda mehet, aki mer.

6. Jatinga, India - Jatinga általában nem egy ijesztő környék, kivétel szeptember-októberben este 7 és 10 között, amikor ugyanis madarak ezrei követnek el itt minden nap öngyilkosságot.

Forrás és fotó: buzzfeed.com

Írta: Ambróz Nóra