Jump to content

Rémisztő helyek a világ körül I. – Európa

2014. 08. 16. 12:00

Kontinensünk nem csak olyan nagyszerű horrorsztorikat adott a világnak, mint a Frankenstein vagy a Dracula, de számos kísérteties turistalátványossággal is büszkélkedhetünk. Legyen szó Párizs katakombáiról, szellemkastélyokról, elhagyatott erődökről vagy rejtélyes eltűnésekről, Európa bővelkedik a borzongató helyszínekben.

1. Kryziu Kalnas, Keresztek dombja, Litvánia - Eredetileg a Kryziu Kalnas olyan hely volt, ahova a litvánok háborúban elesett halottjaikat jártak gyászolni. A szovjet idők alatt az oroszok ugyan porig dózerolták a dombot, ám a litvánok csak építettek egy még nagyobbat. Ma több mint 100 000 kereszt áll a halom tetején.

2. Katakombák, Párizs - A nevezetes párizsi katakombákban összesen több mint 6 millió ember nyugszik. A temetőn túl azonban van egy a turistáknak nagyon nem ajánlott része is, mely második városként teljes illegalitásban nyúlik el a francia főváros alatt.

3. Leap Castle, Írország - Állítások szerint a világ egyik legsűrűbben kísértett kastélya. A Leap Castle folyosóin a helyi mítoszok szerint az Elementál őrködik, mely egy máig megmagyarázatlan erő. Ezen kívül Leap Castle tere volt egy történelmi szintű mészárlásnak, sőt egy egykori kínzókamra alapjaira épült.

4. Oradour-sur-Glane, Franciaország - Oradour-sur-Glane egy olyan szerencsétlenül járt francia város volt, melyet a náci SS arra használt, hogy példát statuáljon, úgy hogy épületeit leégették és az összes lakosát kivégezték.

5. Hoia Baciu erdő, Románia - Románia Bermuda-háromszöge. Az erdő legendáját rejtélyes eltűnések, az elektronikus eszközök szokatlan és megmagyarázhatlan meghibásodása valamint frekvántált UFO-látogatások teszik rémisztővé.

6. Maunsell tengeri erődök, Északi-tenger - A második világháború során a Maunsell erődök Anglia védelmére jöttek létre egy lehetséges náci invázióval szemben. Mostanra nagyrészt lakatlanok, ha nem számítjuk a tenger bűnözőit, a csempészeket és a Principality of Sealand nevű társaságot.

Forrás és fotó: buzzfeed.com

Írta: Ambróz Nóra