Jump to content

Így nyit Bécs

2021. 05. 08. 09:13

Ahogy áprilisban már tudni lehetett, egész Ausztriában, így Bécsben is 2021. május 19-től újraindulhat az élet, amit a város polgármestere, Michael Ludwig jelentett be. 

Az osztrák fővárosban a megfelelő járványügyi intézkedések mellett kinyithatnak az éttermek, a szállodák, a kulturális-, szabadidős- és sportlétesítmények is.

A fentiek belső helyiségei is kinyithatnak, de oda csak azok mehetnek be, akik vagy átestek a betegségen, vagy kaptak oltást. Ezek felül 24 órán belül készült saját teszttel, 48 órán belüli antigén teszttel vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel rendelkezők léphetnek be. Az osztrákok által többször emlegetett zöld útlevél úgy fest, május végén fog megvalósulni és ugyanaz lesz a funkciója, mint a magyar védettségi igazolványnak.

A kültéri helyeken maximum tízen lehetnek egy asztalnál, belső térben maximum négyen, az asztalok közt kötelező a két méter távolság. A maszkot a helyiségen belüli mozgás közben is kötelező használni, a vendéglátósoknak pedig végig kötelező az FFP2-es maszk viselése. Az éttermek és vendéglátóhelyek este tízig lehetnek nyitva, ahogy a kulturális központok is.

Megnyitnak a kulturális központok is, ötven százalékos kihasználtsággal; kültéren maximum háromezer emberrel, beltéren maximum ezerötszáz fővel, de kültéren és beltéren is kötelező marad a maszk. Nagyobb (ötven fő feletti) magánrendezvények megtarthatók, viszont hatósági engedélyhez kötöttek.

(Forrás: roadster.hu / fotó: pexels.com)