Jump to content

Mi van a lejáró iratokkal?

2021. 04. 19. 12:53

A koronavírus idején, ha csak teheted, ne menj el otthonról. Még akkor sem, ha közben lejár a személyid, jogsid, ezek ugyanis most mégis érvényesek maradnak egy darabig.

 

Mostanában a legjobb, amit tehetsz, ha otthon maradsz, és már azért sem kell kitenni a lábad a lakásból, mert lejárnak az okmányaid. Nem kell aggódnod, mi lesz, ha kórházba kell menned, de lejárt a személyid, és egyáltalán hogyan jutsz oda, ha a jogsid is lejárt, esetleg a műszaki is az autóról? Ezek miatt mind nyugodt maradthatsz.

A koronavírus terjedése kapcsán bevezetett rendkívüli helyzet azt is magával hozta, hogy március 12-től

a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig. Maradj csak otthon, ha teheted, és eszedbe se jusson a jogosítvány hosszabbítása miatt a háziorvoshoz menni.

A személyi igazolvány és a jogosítvány mellett a forgalmi engedély is érvényes marad,

ezért nem kell műszaki vizsgára vinni az autót, de ha valamiért szükséges, akkor a vizsgaállomásokkal előzetesen egyeztetve megteheted. Az új jogosítvány megszerzéséhez szükséges vizsgáztatás azonban március 19-től egy ideig biztosan szünetel. A lejárt okmányok külföldön nem érvényesek, ezért ha arra van szükséged, akkor továbbra is meg kell újítani azokat.

A kormányablakok, okmányirodák nyitva vannak, de arra kérnek, hogy csak előre foglalt időpontban menj ügyet intézni, és az elkészült igazolványokat sem veheted át személyesen, azokat mindenképpen postán fogják elküldeni.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)