Jump to content

A bor mellett mibe fektetnek a gazdagok?

2021. 03. 17. 10:48

A borok befektetési piaca egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Növekszik az érdeklődés a ritka és minőségi palackok iránt. A hazai piacon is számos aukciós ház kínálatából csemegézhetünk, vannak külön borra specializálódott aukciók is. 

Egy ilyen árverés alkalmával az elit réteg színe-java felvonul, hogy finomabbnál-finomabb, de még inkább ritkább darabokat tudhasson a magáénak. A magyar piac mellett érdemes a külföldi árveréseket is figyelemmel követni, hiszen ott lehet csak igazi kuriózumokkal találkozni. Minél öregebb egy bor annál többet ér. Ezzel a befektetéssel nem lehet mellé fogni.

Klasszikus autó

A klasszikus autók évszázadok óta a férfi szívek megdobogtatói. És ugyan melyikünk ne vágyna egy 69-es Chevroletre vagy éppen egy 57-es Ford Thunderbirdre. Ezek az autók férfiasságot, gazdagságot és eleganciát sugároznak. Arról nem is beszélve, hogy melyik nő tudna ellen állni egy ilyen darabnak? Emellett igen vonzó befektetési szempontból is, hiszen évről-évre emelkedik az áruk.

Festmény

A legnagyobb műgyűjtők milliárdokat fektetnek a legkülönbözőbb festészeti alkotásokba. Egy-egy ilyen árverés óriási vízhangot kelt, bejutni szinte lehetetlen feladat. Itt nem százezresével emelik a licitet, hanem több 10-20 millióval. A tavalyi évben közel 2 milliárd forintért kelt el Moholy-Nagy István alkotása New Yorkban.

Startup

A legtöbb befektető nem csak tárgyakba, de vállalkozásokba is nagyon szeret beinvesztálni. Az elmúlt években elözönlötte mind a hazai mind a külföldi piacot a startup láz. Olyan innovációs ötletek és üzleti modellek születtek, amelyeknél a siker szinte garantált volt. Nem csoda hogy a gazdag befektetők rögtön rárepültek ezekre az ötletekre. Egy-két év alatt több százmillió dollárra is felszökik az értékük, ezért elég csábító befektetésnek számít.

Megújuló energia

Az elmúlt évtizedekben a megújuló energia kutatásokra több 100 milliárd dollárnyi összeget költöttek a legnagyobb vállalatok. A Föld jövője egyértelműen ettől a szektortól függ, így nem meglepő, ha az elmúlt 10-20 évben ez a technológia érte el az egyik legnagyobb fejlődést. Az elektromos autókmegjelenésével és elterjedésével az olajpiac éveken belül háttérbe szorulhat. Érdemes ezt a területet figyelemmel kísérni és a megfelelő területre befektetni.

(Forrás: milliomosferfiak.hu / fotó: pixabay.com)