Jump to content

Így előzd meg a másnaposságot

2021. 03. 16. 10:53

Az ivásban a másnap a legrosszabb dolog. Ha minden alkalommal mikor megfogadjuk, hogy “soha többé” kapnánk 1 Ft -ot, rövid idő alatt meggazdagodnánk. Ismerős a szitu, ugye?

Körtelé!

Az ausztrál kormány kutatóintézete foglalkozott a másnapossság témájával. Állítólag egy nagy pohár ázsiai körtelé a másnaposságot ha nem is teljesen, egyik legborzasztóbb elemét, a fejfását kiiktatja. Természetesen a ferde este előtt kell alkalmazni ezt a nagyon speckó eljárást.

Csak válogasd meg mit iszol!

Ez a legnehezebb! Mikor a haverok meghívnak egy kör rövidre, aztán egy másik ismerősödet a bárban vissza kell hívni sörre, végezetül jöhet egy kis rozézás a csajokkal. Gyilkos mutatvány! A másnaposságot egyébként egy kongener nevű vegyület okozza, ami főleg a sötét színű italokban található meg, így aki pálinkázik, gin -t fogyaszt vagy vodkát iszik kisebb eséllyel lesz másnapos mint whiskyt és brandy -t vedelő társaik. A legtöbb kongenert a bourbon tartalmazza, az rettenetes másnaposságot okoz. Kerüld el, ha lehet!

Spárga!

Na, nehogy lement a pub közepén spárgába, mert másnap nem csak a fejed fog kurvára fájni. Márminthogy… érted… nagyon fájni… Inkább rágcsálj spárgát. De mondjuk akkor is hülyén néznél ki ha iszogatás helyett zöldséget rágcsáld, ezért javasolt inkább otthon, ahol nem lát senki. Nagy meglepetésünkre koreai kutatók kísérleteztek a dologgal, és kiderült, hogy a spárgát fogyasztó alanyok hasonló mennyiségű alkohol elfogyasztása után sokkal könnyebben regenerálódtak, másnap pedig könnyebben is keltek fel reggel.

A Sprite sem rossz ötlet!

A kínaiakat is felettébb érdekli a másnaposság ellenszere, ezért közel 57 italt teszteltek le, hogy semlegesítsék az alkoholfogyasztás utáni nap mellékhatásait. A nyertes a Xue bi, avagy európai nyelvezettel a mindenhol megtalálható Sprite. Meglepő, mi?

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)