Jump to content

Repülőn ezeket inkább ne mondd

2021. 02. 17. 08:00

Sokan azt gondolják, hogy a stewardessek munkája irigylésre méltó, hiszen bejárják az egész világot, kontinensről kontinensre járnak, közben egy csomó új embert ismernek meg. Valójában azonban alig látnak valamit az egyes városokból, meg kell küzdeniük a folyamatos időeltolódással, meg kell oldaniuk a felmerülő problémákat és közben az idegesítő utasokat is tolerálniuk kell.

Thrillist megkérdezett néhány légiutas-kísérőt arról, hogy mely kérdések idegesítik őket a legjobban - mi pedig kiegészítettük a gyűjtést -, szóval ha te nem szeretnéd tovább nehezíteni a helyzetüket, akkor az alábbi kérdéseket inkább ne tedd fel nekik. (A biztonság kedvéért azért meg is válaszolták őket, hogy tényleg ne kelljen már emiatt jelentkezned a gépen.)

1. Kaphatok egy ingyen italt?

Nos, amennyiben nem szoktál különböző kocsmákba bejárni és ott ingyen piát kérni, akkor most miért várod ezt tőlem?

2. Használhatom az elsőosztályú WC-t?

Talán azt hiszed, hogy ott aranyból van minden és rózsaillat lengi körül, pedig nem. Csupán annyit veszítesz, hogy ott kisebb a sor, az ott utazók viszont háromszor annyit fizettek mint te, szóval nem.

3. Nehezen tudsz megoldani egy randit?

Nehezebben megy mint neked az, hogy személyes kérdéseket tegyél fel valaki olyannak, akit csak ebben a pillanatban ismertél meg.

4. Most épp mi felett repülünk el?

Bocsi, de épp hiányoztam aznap a stewardess-suliból, amikor azt tanították, hogyan lehet beazonosítani minden egyes várost a fényei alapján 10 kilométeres magasságból.

5. Átülhetek egy másik székbe?

Ha befejeztük a beszállást és látsz egy üres széket, akkor felőlem igen. Viszont az a te hibád lesz, ha felbosszantod azt az utast, aki azt hitte, hogy mellé nem ül be senki. Amíg pedig a beszállás véget nem ér, addig csak káoszt okoznál, szóval nem.

6. Nem ülhetnék át egy üres elsőosztályú helyre?

Nem, nem ülhetsz át. Az ott utazók nem csak azért fizettek annyit, hogy több helyük legyen és nagy eséllyel ezt a járatot éppen ők teszik nyereségessé, szóval ha csak úgy átengednénk az embereket, annak valószínűleg nem örülnének a főnökeim.

7. El fogom érni a csatlakozásomat?

Halvány lila gőzöm sincs róla. De igen.

8. Tudsz intézni valami speciális kedvezményt nekem?

Igen, a családtagjaimnak tudok. Az általános iskolai évfolyamtársaknak, akik valahogy megtaláltak a Facebookon viszont nem tudok. Ha elkezdenek ilyet is osztogatni, elsőként szólok majd neked róla.

9. Vannak tippjeid, hogyan érdemes jegyet foglalni?

Nagyjából 7 éve repülök ingyen, úgyhogy fogalmam sincs.

10. És akkor ti most fordultok is vissza? (Egy baromi hosszú út után)

Persze, egy 15 órás repülőút után egyből megyünk is visszafele, simán ledolgozunk 30 órát egybe. Szerinted mégis miből vagyunk?

11. Elromlott az előttem lévő kijelző, megjavítanád?

Nagyon kedves tőled, hogy szerelőnek nézel, de sajnos ezt most nem fogom tudni megreparálni neked.

12. Megkérnéd az előttem ülőt, hogy ne döntse ennyire rám a székét?

Ha engem erre meg tudsz kérni, akkor miért nem tudod az előtted ülőt is megkérni, hogy ne döntse annyira hátra az ülését? Hidd el, nem fogja leharapni a fejed.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)