Jump to content

Asimov adaptációval hasít az Apple TV+

2020. 06. 24. 12:40

Ami a Disney+ -nak a The Mandalorian és az HBO -nak a Trónok Harca, az majd az Apple TV+ -nak majd a Foundation lesz. Legalábbis reménykednek benne a készítők. Meg egy kicsit mi is.

Elképesztő látvánnyal debütált az első előzetese a 2021 -ben premierre tűzött Alapítvány-sorozatnak. A sztori Isaac Asimov három könyvből álló sorozatából indult, ezt az író egyébként további 4 regénnyel toldotta meg a mai kornak megfelelően, így az Apple évekig bíbelődhet új sorozatával. Ha nagyon akarja.

A sztori 22 000 évvel időszámításunk után játszódik, a Galaktikus Birodalom hanyatlása pedig már körvonalazódik. Hari Seldon matematikus a pszichohistória (= matematikán alapuló szociológia) segítségével megjósolja, pontosabban kiszámolja, hogy ha a birodalom bukik, 30.000 évnyi sötétség következik, amit viszont leredukálhatnak mindössze 1000 évre, ehhez viszont a birodalom két legtávolabbi pontján titokban létrehozott Alapítványok közös munkája szükséges. Ezeknek az Alapítványoknak a feladatuk, hogy a civilizáció és a tudomány vívmányait megőrizve az új rend alapkövei legyenek.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)