Jump to content

Ajánlunk két tök jó applikációt

2020. 06. 21. 12:51

Elsősorban most Androidos eszközökre való alkalmazásokat fogunk neked ajánlani. Ezek olyan appok, amik a mindennapi életben tökéletesen használhatóak, de elsősorban nem a szórakozás, hanem a tudatos mobilozást segítik elő, illetve az okostelefonok legnagyobb előnyeit hozzák előtérbe.

Feedly

Ebben az óriási nagy zajban, ami a Facebookon és Twitteren is uralkodik, az intelligens algoritmusok és a kezdetleges mesterséges intelligencia ellenére is nehéz megtalálni a nekünk való hírforrásokat. A Feedly ebben segít. Egy nagyon jól rendszerezhető RSS alapú hírolvasó, kezelőfelülete pofonegyszerű, ahogy a használata sem okoz senkinek problémát. Már az ingyenes verzióban is bármikor vihetünk fel újabb hírforrást, ahonnét az alkalmazás összegyűjti a legfrissebb híreket. A tudatos tartalomfogyasztás szerintünk alapvetően itt kezdődik.

De nem csak a legfrissebbeket képes nekünk leválogatni, hanem a lista tetejére helyezi az aznapi legfontosabbakat, amiket bizonyára a saját felhasználóinak statisztikái, illetve a közösségi média megosztásai alapján rangsorol. Minden szempontból tökéletes, hogy onnan és olyan hírek kerüljenek a szemünk elé, amik valóban relevánsak, méghozzá a legegyszerűbb formában.

Forest

Ültess fát és maradj hatékony. Biztos, hogy veled is megtörtént, hogy mire észbe kaptál, már harminc perce pörgeted a feedet a Facebookon, vagy esetleg ugyanennyi időt elcseszel értelmetlen lájkszórásra az Instán, gyakorlatilag céltalanul. A produktivitás halála. Szerencsére vannak olyan (bizonyára hasonló problémákkal küzdő cégek és magánszemélyek) akik azon dolgoznak, hogy segítsenek megakadályozni a káros, időgyilkos tevékenységeket. Mindezt jótékonyan.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)