Jump to content

Képbe hozunk a gin tonikokkal

2020. 06. 18. 15:34

Hogy válhatsz a nyáresték koronázatlan királyává egy jól elkészített gin-tonikkal?! Metzger László ginstruktorral, a Hendrick’s és a Botanist gin magyarországi nagykövetével beszélgettünk, akinek segítségével nálad is új dimenzióba kerül ez az örök kedvenc, kissé fanyar páros!

A gin-tonik mindig tökéletes választás, ha az ember valami bódító és fanyar szomjoltásra vágyik. Szeretnéd tökélyre fejleszteni a gin-tonikod? Metzger László elárul pár egyszerű, de hasznos trükköt és mutat két fantasztikus jolly joker gint is, amikkel learathatod a babérokat!

A jó minőségű gint meg kell tisztelni egy jó minőségű tonikkal. Szóval egyáltalán nem mindegy, mit öntünk a ginhez...Hogy válasszunk megfelelő tonikot?

Ez így van, egy komplex ízkombinációhoz elengedhetetlen a jó minőségű gin mellé a megfelelő minőségű tonik is! Általában a boltok alsóbb polcain található, rosszabb minőségű tonikok nem elég keserűek, nem tartalmaznak megfelelő mennyiségű citrust, kinint, illetve természetes alapanyagokat, ezáltal az italunk sem hozza el a várva várt katarzist. Ezekre az összetevőkre érdemes figyelni, amikor tonikot vásárolunk.

Van olyan gin-tonik koktél-variáció, amivel nem lehet mellé lőni?

Nincsenek kőbe vésett szabályok. Kísérletezni kell és ajánlott is, az ízérzékelés pedig folyamatosan fejleszthető. De például a hagyományos gin ízesítők, mint a boróka, citrusos ízek, almás jegyek mellé, nagyon jól passzol a bodzás tonik. Egy egyszerű, friss, „otthon-barát” koktélt nem kell túlgondolni, anélkül is lehet érdekes. Kell hozzá cukor, lime, menta, gin és egy kis szóda.  Ez a South Side nevű koktél, ami nagyon könnyen elkészíthető otthon. Ami fontos, hogy a poharat mindig tegyük tele jéggel, így italunk tovább marad kellemesen frissítő. A jó minőségű, egy rész ginhez pedig mindig 3 rész tonikot öntsünk. És ha már gin-tonikot készítünk, a díszítésre is fordítsunk figyelmet: emeljünk ki a gin karakteres ízéből egy elemet, és azzal díszítsük a poharat vagy kísérletezzünk és párosítsuk hozzá egy új összetevőt.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)