Jump to content

Enyhítenek a horvátok

2020. 06. 11. 13:48

A horvát nyaralószezon felpörgését jól jelzi, hogy a hétvégén 133 hotel és 65 kemping is megnyitott a térségben.

A Horvát Turisztikai Egyesület hétfői jelentése szerint már most is 22 ezer turista nyaral Horvátországban: felük az elmúlt napokban érkezett az országba. Ez nem véletlen azok után, hogy a járványhelyzet enyhülésével, szigorú óvintézkedések mellett Zágráb is fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot, két hete pedig a határait is újranyitotta. Most beléphetnek Horvátországba azok a külföldi állampolgárok, akik üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt, vagy halaszthatatlan személyes okból utaznak az országba.

A turistáknak a beutazáshoz mindössze a szállásfoglalásról kell igazolást felmutatniuk a határon, ahol felveszik az adataikat is. Május 27-ig elkészül az a mobiltelefonos alkalmazás, amely elősegíti a beutazások felgyorsítását. Az alkalmazás használata önkéntes alapon történik.

További enyhítések Horvátországban:

  • május 27-től engedélyezik zárt térben a 100 fős
  • nyitott térben pedig a 300 fős tömeges rendezvényeket
  • május 30-tól pedig már szabadtéri sportversenyeket is lehet rendezni – nézők nélkül.

Így áll most a járványhelyzet Horvátországban

Horvátországban az elmúlt egy napban nem nőtt, 2244 maradt az ismert koronavírus-fertőzöttek száma, és egy ember halt meg a betegségben. Így a Covid-19 horvát halálos áldozatainak száma összesen: 100.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)