Jump to content

A legjobb sci-fik

2020. 05. 25. 21:28

A 2000 -es évek óta a sci-fi, mint műfaj, a mozivásznon a csúcson van. A legmodernebb technológiáknak köszönhetően gyakorlatilag nincs elképzelhetetlen filmes ötlet, nincs megvalósíthatatlan koncepció. Az Avatar jelentette a lényegi áttörést, és bár már nem kell annyira sokat várni az elkészültére, addig is elevenítsük fel a legszebb látványvilággal készült sci-fi mozikat.

Az Almanach-projekt

A legszebb ebben a filmben az, ha mi találnánk egy időgépet, valószínűleg nem tudnánk felülkerekedni emberi gyarlóságunkon és hasonlóképp saját hasznunkra fordítanánk az új eszköz adta lehetőségeket. Ezt a részét nagyon hitelesen adja át. Akik szeretik az időutazós filmeket egy kis áldoku-jelleggel megspékelve, imádni fogják, de az egyszerű néző is kicsit közelebb érzi magához amiatt, hogy “esetlen fiatalok” vannak a főszerepben. Könnyed film, egy könnyed hétvégére.

Sztori: Egy fiatalokból álló csoport felfedezi egy időgép terveit. A gépet sikeresen megépítik, és arra használják, hogy kijavítsák múltbeli hibáikat, és előnyhöz jussanak a jövőben. Az irányítás azonban csakhamar kicsúszik a kezeik közül, míg végül nem marad más választásuk, mint visszautazni a múltba, és úgy alakítani azt, hogy az időgép sose épülhessen meg.

Páncélba zárt szellem

Az azonos című kultikus anime filmadaptációjában egy kiborg rendőrnő egy elvetemült hacker nyomába ered. Egy igazi pörgős, magával ragadó, mesés látványvilággal rendelkező cyberpunk alkotás, és Scarlett Johansson kiválóan hozta a szerepet. Mellékszálakat nem nagyon találsz, de egy olyan érdekes világ tárul eléd, amilyet nem nagyon láthattál még.

Sztori: A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.

Valerian és az ezer bolygó városa

CGI -ból nincs hiány. Ez a 2017 -es film mutatja be igazán, mennyire csúcsra járatják a modern kori filmes technológiát. Az egyedi látványvilága igazán egy 4K -s UHD TV -n lehet nagyon élvezetes, de egy középkategóriás monitoron is valódi sci-fi élményt jelent. A sztori izgalmas, fordulatos, a végén érdekes csattanóval.

Sztori: A 28. században Valerian és Laureline különleges ügynökök az emberi területek rendfenntartásával vannak megbízva. A védelmi miniszter a kis csapatot egy új küldetésre indítja Alpha városába – amely egy folyamatosan növekvő metropolisz a világegyetem négy sarkából érkező ezernyi különleges fajjal, akik az évszázadok során egyesítették képességeiket és technológiájukat a fejlődés érdekében. Azonban Alpha központjában egy rejtélyes sötét erő fenyegeti az ezer bolygó városának békességét, így Valerian és Laureline versenyt fut az idővel, hogy megmentsék nemcsak Alphát, hanem az egész világegyetemet is.

Túlélők viadala

Chris Evans rendezéseiben mindig van valami extra amiért érdemes megnézni. Sok apokaliptikus filmmel találkoztunk már, ám olyannal még nem, ami arról szól, hogy a túlélők az új jégkorszakban egy vonatban mennek a Föld körül, körbe-körbe, immár 17 éve. Ez a zárt tér azonban meghozza az eseményeket, egy helyre koncentrálja a sztorit, és klasszikus bonyodalmak valamint enyhébb akciójelenetek sokasága rajzolódik ki. Elgondolkodtató, kicsit talán bizarr is.

Sztori: 2031-ben a Föld felszíne fagyott és lakhatatlan. Az emberiség korszakának vége, csupán néhányan élték túl a katasztrófát, amit a globális felmelegedés elleni meggondolatlan lépések okoztak. A túlélők kis csoportja egy vonaton robog körbe a bolygón, már 17 éve tart zakatolásuk. A vonaton egy sajátos rendszer működik, melyben minden utasnak megvan a maga helye és szerepe. A történelem viszont, mint mindig, most is önmagát ismétli, az elnyomottak fellázadnak az elnyomók ellen.

Who Am I: Egy rendszer sincs biztonságban

Furcsa, hogy a németek ennyire megtanultak filmet készíteni, pedig mind emlékszünk azokra az idegesítő, elcsépelt színészi malőrökre, mint amilyen a A Hullám című filmben is volt. Nem gondoltuk volna, hogy egy hackerkedésről szóló film ennyire pörgős lehet, és azt sem, hogy egy alap számtech. tudást megértő néző is bele tudja magát ásni a történetek sűrűjébe.

Sztori: Benjamin teljesen átlagosan éli mindennapjait, azonban amikor megjelenik az életében egy öntörvényű férfi, Max, minden megváltozik. Benjamin a magány elől menekülve társra talál benne, ráadásuk mindkettejüknek a hackelés a szenvedélye. A két rokonlélek Max barátaival együtt létrehozza a Clay nevű hacker csapatot, mely sikeresen töri fel a világ legbiztonságosabbnak hitt elektronikai rendszereit. Benjamin megízleli a hatalom ízét, és kivívja a többiek tiszteletét. Azonban amikor az Interpol és a német rendőrség is a nyomukba ered a korábban szórakozásnak indult hackertevékenység okén, életük halálos veszélybe kerül.

 

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)