Jump to content

Újrakezdik az olaszok

2020. 05. 15. 22:15

A tartományoknak egyenként kell kidolgozniuk, milyen formában, milyen biztonsági előírásokkal nyithatnak majd a presszók, éttermek, kozmetikai szalonok, egyéb kereskedelmi egységek. Francesco Boccia miniszter azt nyilatkozta, két hét után felülvizsgálják az egyes tartományok járványgörbéit, rosszabb eredmények esetén újra szigorítanak majd. Bár nem tervezték még a nyitást, az olasz kormány folyamatosan a tartományok nyomása alatt volt, akik siettették a szigorú szabályozás enyhítését.

A kormány 05. 18. -tól tervezte a kereskedelem, majd június elejétől a vendéglátás teljes nyitását, ehelyett a május óta elviteles kiszolgálást nyújtó presszók, kávéházak és éttermek már hétfőtől fogadhatják vendégeiket. Természetesen alapvető biztonsági előírások államilag kötelezőek, mint a szájmaszk és a kesztyű, illetve kötelező betartani az 1 méteres távolságot, reméljük ennek ellenére nem bánják majd meg.

A távolságtartás nem lesz könnyű, az olasz vendéglátóhelyek alapjában véve nem túl nagyok, így csak úgy tudják majd megoldani, ha átlagosan az ülőhelyek egyharmadát elveszik.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)