Jump to content

Úticél tippek a nyárra

2019. 05. 16. 19:15

Egyre többet utazik a magyar, legalábbis több felmérés is ezt bizonyítja a közelmúltból. A jövedelem átlagban nem rossz, főleg a főváros agglomerációjában, és tele vagyunk ötletekkel, mert egyre inkább megismerjük interneten keresztül a világ másik felén fellelhetp országokat. Tök egyszerűen eljutunk A- ból B -be, már majdnem mindenhová repülővel is utazhatunk, de Európában egyébként még könnyebben mozgunk, hála annak, hogy 2004 -ben Uniós tagországok lettünk. Ez az 5 hely egyenlőre nem turistaparadicsom és nem is Európában van, viszont minden megvan amire szüksége lehet az utazónak, és mivel nem a turizmus a fő irányvonal, egyenlőre még kedvesek is az idegenekkel.

Feröer-szigetek

Éppen középen helyezkedik el Norvégia, Skócia és Izland között, és bár a Dániához tartozó szigetcsoport gyakran szóbeszéd tárgya manapság, a tömegturizmus ezidáig elmaradt. Remek tengeri herkentyűkkel feltöltött éttermei között van egy Michelin-csillagos is. De hogy ne csak a gasztronómiáról ejtsünk szót: a táj egyszerűen ELKÉPESZTŐ! A hegyek és völgyek, és az ezek között kószáló puffinok, birkák és pónik mesebeli helyet idéznek.

Asheville, Észak-Karolina

Amerikában nem nehéz olyan helyet találni ami az európai ember számára letaglózó élményt jelent. Az észak-karolinai Ashevilleazonban nem csupán egy hipszter-modern városka, hanem a Great Smoky Mountains Nemzeti Park bejárata, úgyhogy izgalmas túrák helyszíne is lehet.

 

Bolívia

A híres sósivatag helyszíne a Salar de Uyuni, ahol egy fennsíkon 2-20 méter vastagon takarja só a tájat, ami olyan, mintha nem is ezen a bolygón volnál. Ha már itt jársz, mindenképp nézz körül La Paz városában, amit nem csak kulturális fővárosnak neveznek, hanem a bolíviai gasztronómia fellegvárának is.

Közép-Tibet

A buddhista szertartások kellős közepére csöppenhetsz, és ha jól érzed magad ebben a kultúrában, vagy kezdő buddhista vagy, akkor nagyon szeretni fogod. Érdemes meglátogatni a 800 éves Curphu kolostort, valamint Lhásza, Sigace vagy Gyantse városát is.

Tasmania

Nagyon sokrétű, gyönyörű tájak jellemzik. Annak ellenére, hogy Ausztrália déli csücskében húzódik meg, nagyon könnyű eljutni oda, hála a közvetlen ausztrál járatoknak akár Londonból is. Nem csak a sziget központja, hanem galériákban és kortárs múzeumokban gazdag helyszín, világszínvonalú gasztronómiai élettel és kiváló, ausztrál borokkal. Természetesen tele jobbnál-jobb túraútvonalakkal.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)