Jump to content

A meztelen város

2018. 07. 18. 07:40

Nem messze Londontól van egy csendes település, ami szinte semmiben sem különbözik a többi agglomerációs kisvárostól, egyetlen, ámde annál jelentősebb kivételtől eltekintve: az itt élők előszeretettel élnek meztelenül.

A hertfordshire-i Bricket Wood tipikus angliai agglomerációs település nem messze Londontól: karban tartott, kellemes házak, közösségi terek, béke és nyugalom. Egyvalamiben mégis különbözik a hasonló kisvárosoktól, az itt élők egy része ugyanis hagyományosan a naturizmus elkötelezett híve.

Érdekes hagyomány ez, Nagy-Britanniában csak nagyon kevés hasonló település van. Ezt a közösséget még 1929-ben alapította meg a most 82 éves Iseult Richardson édesapja. A fiú aztán követte a szülőt a naturizmus imádatában, és mint mondta, semmi különbség nincs Spielplatz közösség tagjai és a többi lakos között.

„Mindannyian teljesen normális életet élünk, csak arról van szó, hogy elég szerencsések vagyunk ahhoz, hogy egy ilyen különleges hely az otthonunk” - fogalmazott. A városban az ingatlanárak sem túl magasak, egy két hálószobás ház körülbelül 85 ezer fontba kerül.

Érdekes, hogy miközben egyes hétköznapi tevékenységek (például kertészkedés) közben azért magukra kapnak egy-egy ruhadarabot, a helyi pubba vagy úszni meztelenül járnak.

Az életmódnak egyébként terápiás hatása is van, akadt olyan asszony, aki egy műtétet követően képtelen volt megbirkózni a testképével, ezért a férje elvitte a Spielplatzra, ahol szembesülhetett (szó szerint) a többiek meztelen valóságával. A terápia olyan jól sikerült, hogy a történet végén Tina Yates és férje a kisvárosban telepedtek le.

(Forrás: menandstyle.co.hu, fotó: news.uk24live.co.uk)