Jump to content

Kempingezési alapok

2018. 07. 13. 07:42

Vannak, akik szeretik míg mások utálják ez üdülés ezen formáját. Én mind a két tábort meg tudom érteni, de azért lássuk mire van szükségünk alap szinten, ha mégis kempingezésre adjuk a fejünket.

Az alap felszerelés nem áll sok darabból és a legtöbbet akár kölcsön is kérhetjük a barátoktól, ha nem akarunk vagyonokat belefektetni az egészbe.

Sátor: Fontos kérdés, hogy cipenled kell-e az út során, hisz ha igen, akkor jobban jársz ha egy könnyebb darabot választassz. Ezen kívül, jobb ha egy kicsit nagyobb, mint amibe kényelmesen elfértek, hiszen bennt, magad mellett fogod tárolni az összes cuccot, amit magaddal viszel. Valamint, jó ha tutod, hogy kell könnyen és gyorsan felállítani, hiszen nem biztos, hogy sötétedéskoz ezzel akarod az időd tölteni. Ha kölcsönkéred és még sose állítottál fel sátrat, akkor jobb ha megkéred az illetőt, hogy mutassa meg hogyan is kell összeszerelni.

Hálózsák, matrac: Hiszen valahol aludni is kell majd. Ha nagyon túrázósra veszitek a figurát, akkor a matrac nem jó ötlet, mert cipelni igen nehéz, viszont egy jó hálózsák és egy pokróc csodákra képes a kényelemért, és nem utolsó sorban megfázni sem fogsz.

Étkészlet, bogrács: Enni mindig és minden körülmények között kell, hiszen pótolni kell a nap folyamán elveszett energiát. Ha vadkempingeztek mindenképp vigyetek magatokkal műanyag étkészletet és tányért, egy bicskát és persze némi gyufát. Hacsak nem akarjátok a nomád tűzgyújtási technikákat kipróbálni. Ezen kívül, ha már előre tudjátok, hogy ugyanazon a helyen lesz a tábor egész végig, akkor érdemes egy kisebb borgácsot is bekészíteni a finomabb ételek elkészítéséhez.

Világítóeszköz: Persze ennek a célnak a tábortűz is tökéletesen megfelel, de azért jobb ha viszel magaddal egy zseblámpát a biztonság kedvéért. Ha már itt tartunk, egy pár tartalék elem is jól jöhet.

Szúnyogriasztó: A sátoros kiruccanásoknál mindig gondolni kell a szúnyogokra, melyek a kora esti óráktól kezdve sanyargatják a jó népet. Ezek távoltartására egy kis szúnyogriasztót érdemes magunkkal vinnünk, de ha már megcsíptek, akkor is jó ha van nálunk egy kis krém, mely enyhíti a viszkető érzést.

(Forrás: Menandstyle.co.hu, Molnár Adrienn| Fotó: Pexels.com)