Jump to content

Színészek, akik sose kaptak Oscar jelölést

2018. 04. 30. 14:23

Ugyan az Oscar átadóó már lecsengett, de azért had mutassunk be néhány olyan színészt, skik sose kaptak még csak egy kis jelölést sem.

Billy Crystal (1948- )

http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/130522161028-billy-crystal-february-2012-story-top.jpg

 

A mára már igencsak szétszabdalt arcú Billy Crystal sokkal szebb napokat látott egykoron. Ezt - többek mellett - három Golden Globe-jelölés is jelzi (Mr. Saturday Night, Irány Colorado!, Harry és Sally), amiket még pályája zenitjén, a 80-as és 90-es évek fordulóján gyűjtött be. Azóta leginkább műsorok szerkesztésével, illetve ilyen-olyan fellépésekkel hívja fel magára a figyelmet, valamint olyan produkciókkal, amik elismerésre méltóan aranyosak (Mike hangját adja a Szörny Rt.-filmekben), vagy csak szimplán kenyérkereseti lehetőségek (Csak egy kis pánik, Még egy kis pánik). Három alkalommal a rendezésbe is belekóstolt, illetve lesz hamarosan egy vígjáték-sorozat, amelyben ő játssza majd a főszerepet (The Comedians). Most azt mondanám, ne várjunk már tőle jelentős dobbantást, de Michael Keaton mostani presztízse óva int az ilyen elhamarkodott kijelentésektől.

Bruce Willis (1955- )

 

http://images5.fanpop.com/image/photos/31400000/Bruce-bruce-willis-31494838-650-497.jpg

Az 1990-es évek egyik legnagyobb hollywoodi sztárja négy Golden Globe jelöléséből 1-et váltott díjra, a Simlis és a szende c. sorozat egyik főszerepének köszönhetően. Filmes sikereit még listázni is hosszú lenne, úgyhogy csak szemezgetek belőlük: Die Hard-franchise, 12 majom, Hatodik érzék, Armageddon, A sebezhetetlen, Az ötödik elem, Négy szoba - vagy az újabbak közül: Sin City, Looper-A jövő gyilkosa, Holdfény királyság, Red stb. Láthatjuk, hogy Willis továbbra is él és virul, őt semmiképp se lehet leírni, már ami az Oscar-jelölés lehetőségét illeti. 2015-ben több mozifilmben is láthatjuk még, úgyhogy az ajtó nyitva áll előtte, meg még jó pár évig, hogy jó ideig ne mondhassunk olyat, hogy most vagy soha. Csak ehhez tényleg kiemelkedő, drámai szerepek kellenek, nem pedig kasszasiker akciófilmek vagy egyéb látványmozik.

(Forrás: menandstyle.hu)