Jump to content

Jared Leto – Az ikon

2017. 07. 21. 18:53

Jared Leto nevét sokan rögtön a 30 Seconds to Mars nevű rockbandához kötik, azt azonban kevesen tudják, hogy remek színész, sőt több filmet is írt már. Cikkünkből most szakmai karrierjétől kezdve, magánéletén át, egészen egyedi stílusáig sokat megtudhattok róla.

A színész, énekes, gitáros saját bevallása szerint sosem gondolta volna, hogy valaha ilyen ismertségre tesz szert. Tinédzser korában elvált szülők gyermekeként folyamatosan lázadt a világ ellen, így nem meglepő, hogy sokszor keveredett zűrökbe, sőt a drogok fogyasztását sem vetette meg, azonban szerinte ez mind hozzátett ahhoz, akivé vált. Eredetileg festő szeretett volna lenni, így a Philadelphiai Művészetek Egyetemén kezdte meg tanulmányait, de később azonban éles kanyart téve átiratkozott a New York-ban található Vizuális Művészetek Iskolájába, ahol a filmkészítés szakirányt választotta. Itt írta első filmjét, a Crying Joy-t, melynek a főszerepét is ő játszotta.

Jard Leto egy kábítószerfüggő szerepével vált ismertté a 2000-es Rekviem egy álmomért című filmmel, amit a kritikusok is elismertek, így máris felfigyelt rá Hollywood. Olyan filmekben kapott szerepeket, mint például a Kristen Stewartnak is hírnevett hozott Pánikszobában, a mozisikeré lett, Nagy Sándor, a hódító-ban vagy a Mr. Nobody-ban A Rekviem egy álomért előtt azonban láthattuk őt a Harcosok klubja, a Rémségek könyve és az Utolsó nagy király című alkotásokban is. Jared Leto nem fél kihívásoktól és átalakulni sem rest egy-egy ígéretes szerep kedvéért. A Fegyvernepper miatt például oroszul tanult meg beszélni, a 2007-es Chapter 27-ben alakított szerepéhez 24 kilót szedett magára, majd a Dallas Buyer’s Club transzvesztita szerepéért fogyott ijesztően soványra.

A színészet mellett mindig kiemelkedő szerepet játszott életében a zene, így 2002-ben a 1998-ban alakult 30 Seconds to Mars elnevezésű rockbanda első stúdióalbumával is berobbant a köztudatba. Jared az együttes énekese, gitárosa és dalszerzője, bátyja, Shannon pedig a dobok mögött foglal helyet. A debütáló album után a 2005-ös Beautiful Lie platinalemez lett, majd a 2009-es  This War albumukat turnéztatták, amin egyébként Kanye West is közreműködött. Utolsó stúdióalbumuk idén májusában jelent meg Love Lust Faith and Dreams címmel. Az együttes Jared Letonak is köszönhetően szép számú rajongótábort tudhat maga mögött, a fesztiválok állandó fellépői, folyamatosan turnéznak és természetesen számos díjat is bezsebelhettek már, többek között az MTV Video Music Awards-on és az MTV Europe Music Awards-on is.

Jared Leto nemcsak a filmvásznon igazi átalakulóművész, de magánéletbeli stílusával is gyakran újat mutat rajongóinak. Láthattuk már egészen világosra szőkített, rövid hajjal, amit később pinkre vagy kékre színezett, de az egészen hosszú hajviselet sem áll tőle távol. Saját bevallása szerint nem fél változtatni a külsején és nem is érdekli mi erről mások véleménye. Talán éppen ezért nem lep meg senkit, hogy sminkeli is magát. Öltözködésében amolyan igazi rocksztáros stílust képvisel, már ami a vörös szőnyeget és a fellépéseit illeti. Gardróbja elengedhetetlen kellékei a bőrdzsekik, farmer darabok és természetesen a sötét színű ruhák. A magánéletben ettől azonban gyakran elrugaszkodik és szívesen visel ballonokat, kockás ingeket és egyszerű pólós összeállításokat.

(Forrás: fashionfave.hu)