Prémium minőségű magyar sörökkel erősíti a hazai sörforradalmat a legfiatalabb magyar márka, a First Craft Beer. A sörmanufaktúra újhullámos látványfőzdével szeretné bemutatni a nagyközönségnek, hogy a jó sörök főzése hasonlóan magas felkészültséget, szakértelmet igényel, mint az elismert, minőségi boroké.
„A célunk, hogy Budapest is felkerüljön végre Európa sörtérképére, mindenhol legyen minőségi sörválaszték, és hogy itthon is felismerjék és keressék az emberek a újhullámos söröket. A Váci úti látványfőzdében főzdefriss, természetes eljárással készült, pasztörizáltalan, adalékanyagoktól mentes söröket lehet inni. Emellett a sörüzemben a főzés különböző lépéseit is megismerik a vendégek. Az üzem saját pub-ja, vagyis ún. Taproom-ja olyan a sörkedvelőknek, mint a borozóknak a pince: a főzetek a szemünk előtt készülnek, és egyenesen a tankokból kerülnek a poharukba. A márkával nemcsak a fogyasztóknak szeretnénk megmutatni a sör sokszínűségét. Folyamatosan készítünk extrém különlegességeket a sörrajongók, és a nemzetközi sörszakma számára” – mondta el Kurucz Dániel, a First tulajdonosa.
A márka Pilseni, APA és IPA típusú sörei csapról és üvegben is kaphatók lesznek, emellett a First lesz az első olyan újhullámos sör, amit 0,5 literes dobozban is árulnak. A tulajdonosok hosszú távú tervei között szerepel, hogy főzetüket külföldön is értékesítsék, és nemzetközi elismerést szerezzenek a sörüknek.
„A Váci úti látványsörfőzde megépítéséhez a világ legjobb sörfőző mestereivel és főzdéivel konzultáltunk, így nemzetközi szinten is versenyképes, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt sörüzemet nyitunk meg. Minden sörfajtához más-más vizet használunk, és a mag kapható legjobb minőségű technológiákat használjuk. Tudomásom szerint a mi főzdénk az első az országban, ahol sterilizált levegőben zajlik a palackozás, a tartós minőség megőrzése miatt. Így minden, ami a palackba, dobozba és a hordóba kerül a főzőmesterek szándékos és tudatos művelete” – számolt be Kurucz Gergely, a First tulajdonosa.