Jump to content

Wovenhand, Nouvelle Vague és The Tallest Man on Earth ősszel az A38-on

2016. 09. 01. 17:00

Az amerikai Wovenhand, a szintén amerikai Sunn O))) drone metal banda, a népszerű francia Nouvelle Vague és a svéd The Tallest Man on Earth is fellép az ősz folyamán a budapesti A38 hajón, amely csütörtökön négy új tematikus YouTube-csatornát indított el koncertfelvételei megosztására.

A rockzenei A38 Rocks, a dzsessz, kísérleti és avantgárd zenéket bemutató A38 Free, a nép- és világzenei A38 World, valamint a pop, elektronikus és indie együttesekre fókuszáló A38 Vibes csatornákon szeptember elsejétől mintegy 50 koncert dalokra bontott teljes anyagát lehet megtekinteni.

A tervek szerint heti rendszerességgel osztanak meg újabb koncertfelvételeket, hiszen több mint ezer rögzített fellépés vár közzétételre.

A koncerthelyszín fellépői között lesz az ősz folyamán a Star Treatment című albumát bemutató Wovenhand rockegyüttes, a Csihar Attilát soraiban tudó Sunn O))), a svéd Kristian Matsson énekes-dalszerző The Tallest Man on Earth elnevezésű produkciója, valamint visszatér a francia Nouvelle Vague is, és búcsúkoncertet ad a Képzelt Város. Az Anima Sound System előadja az idén 20 éves Hungarian Astronaut című lemezét, az Amorf Ördögök pedig szintén egész estés koncerten elevenítik fel a Betyár a Holdon című albumot.

Az eseményen Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője arról beszélt, hogy az A38 hajó négy koncerttel - a Koop Oscar Orchestra, a Emancipator Ensemble, a Wintergatan és az olasz Sacri Cuori fellépésével - képviselteti magát az október 7. és 23. között zajló CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon, amely a főváros kulturális életének "esszenciáját" igyekszik nyújtani a közönségnek.

A fesztivál több mint 40 helyszínen, száznál is több programmal várja az igényes kortárs művészeti produkciók iránt érdeklődőket.

Kozlov Sándor, az A38 sajtókapcsolatokért felelős munkatársa kitért a 12. Újbuda Jazz Fesztiválra, amely csütörtökön a portugál Rodrigo Amado Motion Trio és a magyar Jü koncertjével kezdődik a hajó koncerttermében. Az A38 ad otthont pénteken a Harcsa Veronikát is soraiban tudó Kassák projekt estjének is, a formáció a költő válogatott verseit Keszég László színművész segítségével rendhagyó módon mutatja be.

Idén szeptember 26-ig lehet jelentkezni az Akadémia38 képzéseire, amelyek között már nem csupán koncerthangosító- és világító, hanem mozgóképgyártással kapcsolatos tanfolyam is indul. Vasák Benedek szerint az A38 képzései egyedülálló gyakorlati lehetőségeket biztosítanak, hiszen a hajó évi több mint 700 rendezvénynek ad teret. Szeptember 4-én nyílt napon várják az érdeklődőket, akik betekinthetnek a koncertek technikai hátterét biztosító munkatársak munkájába is.

(Forrás: Menandstyle.hu, MTI | Fotó: Funzine.hu)