Jump to content

Lemmy nevét kapja az angliai Download rockfesztivál nagyszínpada

2016. 02. 08. 18:59

Lemmy nevét fogja viselni idén az angliai Download rockzenei fesztivál nagyszínpada, a Motörhead együttes december végén meghalt frontemberének, Ian Fraser Kilmister emléke előtti tisztelet jeleként.

A banda a leicestershire-i Donington Parkba meghirdetett fesztivál első napján lépett volna színpadra. A június 10. és 12. rendezendő esemény szervezője szerint "méltó műsorral igyekeznek kitölteni" a Motörhead koncertjére szánt időt.

A fesztivál honlapja alapján az együttes közelmúltban meghalt frontemberének emléke előtt tisztelegve egy évre Lemmyre (The Lemmy Stage) keresztelik át a rendezvény nagyszínpadát.

Az idei fesztivál húzónevei közé tartozik a Rammstein, a Black Sabbath és az Iron Maiden. Fellép továbbá a Megadeth, a Korn, a Deftones, a Nightwish, a Disturbed, az Architects, a Jane's Addiction, a NOFX, a Bury Tomorrow és a Sixx A.M.

Az Iron Maiden hatodszorra lép fel a fesztiválon, idén ez lesz a banda egyetlen nagy-britanniai koncertje. Az együttes a The Book Of Souls című új albumát népszerűsítő európai turnéja keretében koncertezik Leicestershire-ben - írta a BBC News.

(Forrás: Men&Style, MTI | Fotó: BBC)