Jump to content

A férfias grillparti alapjai

2015. 03. 21. 20:20

Mivel a tűz körül még októberben is meleg van, ezért semmi akadálya egy jó kis sütögetésnek a kertben. Hívd át a szomszédból a srácokat vagy a legjobb barátaidat és üssetek össze egy igazi lakomát. Ajánlatunk egy pofon egyszerű steak, egy látványos krumpliköret és néhány kiváló sör. A salátát bízd a barátnődre.

A jó steaket semmivel sem lehet jobban kiegészíteni, mint a valódi héjában sült krumplival. (Legfeljebb még egy jó sűrű, erős sör jöhet szóba.) A köretkészítésnek egy elegáns és viszonylag egyszerű módja a Hasselback-burgonya, mely ha jól sikerül olyannyira mutatós, hogy nem is kell bajlódni a tálalással.

Hozzávalók a steakpáchoz:

- 10 evőkanál szójaszósz

- 5-5 evőkanál barnacukor, almaecet és ananászlé

- 3 gerezd összenyomott vagy apróra vágott fokhagyma

- 60 dkg marhahús

A húst leszámítva a fenti hozzávalókat keverd össze, majd 12-24 órára áztasd be a húst a pácba a hűtőbe eltéve. Másnap grillrácson süsd készre. Ekkor ízlés szerint még lehet sózni.

Hozzávalók a Hasselback-burgonyához

- 5-6 közepes sütnivaló krumpli

- 4 gerezd összenyomott fokhagyma

- 2 evőkanál olívaolaj és vaj

- tengeri só, bors

Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Irdald be a héjas, megmosott krumplit úgy, hogy szinte átvágod, majd kend meg olajjal, sóval és borssal elkevert fokhagymával. A tetejére tégy egy darabka vajat, alá pedig sütőpapírt. Körülbelül egy óra alatt ropogósra sül.

Mellé Egri bikavér vagy Szekszárdi kadarka a legjobb bor, ám ha a lányok kedvéért rostélyost is grilleztek, akkor Csemői rizling is remek választás. Sörök közül egy erős, sötét bak vagy egy testesebb porter jöhet szóba. Itthon a legegyszerűbben a Dreher Bakja szerezhető be.

Forrás: artofmanliness.com / Írta: Molnát Adrienn