Jump to content

Így kezd jól a reggelt II.

2015. 02. 26. 16:33

Te is durci vagy reggel? Nehezen indul a nap? Ha ezeket a szokásokat bevezeted az életedbe, és reggelente ezekkel kezded a napot, akkor nemcsak a kedved lesz jobb, nemcsak összeszedettebb leszel, de még az egészségedet is javíthatod! Már ma kezdd el!

Meditálj (relaxálj, vizualizálj…)!

Egyéni preferencia kérdése, ki hogyan hangolódik rá önmaga középpontjára: ki meditál, ki relaxál, ki vizualizál, ki imádkozik, ki pedig több módszert ötvöz kedve szerint.

Abban azonban egyetérthetünk, hogy aki egy pillanatra megáll, és befelé figyel, az sokkal könnyedebben kezel majd minden konfliktust és old meg valamennyi nehéz helyzetet a nap során.
Ha egyelőre fogalmad sincs, hogy kezdj bele a dologba, a legjobb, ha egyszerűen csak leülsz egy kényelmes fotelbe, és két – csupán kettő, igen – percig csendben maradsz.

Elképzelheted közben, hogy jól érzed magadat a bőrödben, és minden a terveidnek megfelelően halad – már ettől jobb kedvre derülsz, és plusz energiával kezdesz neki a napnak… márpedig az energia soha nem vész el, ugye.

Tervezz előre!

A stressz egyik első számú forrása a rendezetlenség. Nem elsősorban fizikai szinten – vagyis akkor, amikor rendetlenség vesz körül -, hanem főként akkor, amikor a káosz a gondolataidat is áthatja.

Ezt a legegyszerűbben úgy akadályozhatod meg, ha előre tervezel: határidőnaplót használsz, és előre eltervezed, melyik tennivalódra mikor kerítesz sort. A listaírás szakemberek szerint magabiztosságot ad, és a nap végén – ha sikeresen teljesítteted a főbb pontokat – jobb kedvre is derít.

A legjobb az, ha egy hétre tervezel, és ezzel egyúttal az idődet is tudatosan beosztod: így mindig emlékszel arra, mi mindent kell még elintézned. Próbáld ki a módszert, de ügyelj arra, hogy ne legyenek irreális elvárásaid magaddal szemben!