Jump to content

Finomságok Bálint-napra - Amarettós trüffel

2015. 02. 13. 20:02

Ha nem akartok túl sokat költeni a Valentín napi deszzertre, akkor itt a nagy alkalom, hogy valami igazán finomat csináljatok a kedveseteknek.

  • 250 g tortabevonó
  • 2 ek vaj
  • 150 g habtejszín
  • 50 g cukor (arometti-amaretto)
  • 150 g krokant (mogyoró)

A tortabevonót apróra vágjuk, egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és összekeverjük.

A tejszínt a cukorral felfőzzük, és ráöntjük a vajjal elkevert tortabevonóra.

A hozzávalókat sima masszává kavarjuk, hűlni hagyjuk. Háztartási fóliával letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

A krokantot egy mély tányérba tesszük. A masszából nedves kézzel kis golyókat formázunk,és meghempergetjük a krokantban.

Forrás és fotó: nosalty.hu / Írta: Molnár Adrienn