Jump to content

Finomságok Bálint-napra I.

2015. 02. 11. 13:31

Lassan itt a Bálint-nap, melyet sokan csak Valentin napként ismernek. Ezen a napon a szerelmesek megajándékozzák egymást és egy kicsivel jobban szeretik a másik félt. Ehhez persze romantikusan vacsora és romantikus desszert is dukál. De, hogy mi abban segítünk.

Csokiba mártott gyümölcsök:
Fondü szett nélkül is könnyű olvasztott csokit varázsolni az asztalra és a megtisztított gyümölcsök sem kerülnek átlagon felüli erőfeszítésbe.
Ugyanakkor az alap fondü szettek csak két-háromezer forintba kerülnek, úgyhogy érdemes beszerezni belőlük egyet, hiszen sok romantikus percet szerezhetnek nektek.
Körülülhetitek a frissen olvadó csokit és kezetekben a pálcikákkal kedvetekre mártogathattok a folyékony édességből.

Sajtos fondü:
Nem csak az édesszájúak járhatnak jól Valentin-napon, hiszen a fondüben nem csupán csokoládét, hanem sajtot is nyugodtan olvaszthattok.
Ebbe a finomságba inkább zöldségeket, csirkemell csíkokat, vagy pirítóst mártogassatok, de példának okáért az almához is tökéletesen passzol a sajt.
Ez az este egyébként is a különleges élményekről szól, úgyhogy nyugodtan kísérletezgethettek az egyedi ízvilággal.

Minden, ami szívecskés:
A leghétköznapibb ételeket is alkalmivá tudjátok varázsolni, mindösszesen egy szív alakú szaggatóra lesz szükségetek. Ennek segítségével készülhet pogácsa, teasütemény, de akár a szalámiból is szaggathattok, hogy szív formájú legyen a pizza feltét.
Ezzel egyúttal meg is van a közös program, hiszen a főzőcskézés kiváló időtöltés, a munka gyümölcsét pedig együtt fogyaszthatjátok el egy kellemes vígjáték társaságában.

Forrás és fotó: nosalty.hu / Írta: Molnár Adrienn