Csicseriborsó saláta:
- kis konzerv csicseriborsó
- kis fej hagyma
- bármilyen zöld salátalevél, paradicsom, kígyóuborka
- pár szelet trappista
- egy pár virsli
A csicseriborsót lecsepegtetjük, kevés (olíva)olajon megpirítjuk a hagymával és a virslivel. Darabokra tépkedjük a salátát, felkockázzuk a paradicsomot és az uborkát, összeforgatjuk őket, majd melegen ráhalmozzuk a hagymás csicseriborsót és a virslit. Frissiben megszórjuk sajttal, hogy ráolvadjon. Fogyaszthatunk mellé tejfölt vagy pirítóst is akár.
Csicseriborsós egytálétel:
- 30 dkg csirke vagy disznóhús filézve, apróra kockázva
- egy konzerv csicseriborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- pár darab zöldpaprika, paradicsom, sárgarépa
- só, bors, oregánó, majoranna, petrezselyem ízlés szerint
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát (granulátummal csalhatunk). Hozzáadjuk a húskockákat, majd miután a külsejük fehérre sült, a zöldségeket és a fűszereket is. Addig főzzük, míg a zöldségek teljesen át nem puhulnak és válnak lecsószerű szafttá. Szükség esetén töltsünk alá pár pohár vizet, hogy legyen miben párolódniuk. Petrezselyemmel megszórva pirítós kíséretében tálaljuk.
Forrás: nosalty.hu / Írta: Molnár Adrienn
További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.